Gündem'Mahalleyi havaya uçururum' yazılı not bıraktı! İfadesi ortaya çıktı: Ben onsuz asla yaşayamam

'Mahalleyi havaya uçururum' yazılı not bıraktı! İfadesi ortaya çıktı: Ben onsuz asla yaşayamam

02.09.2024 - 22:52 | Son Güncellenme:

Çorum'da, eşi evi terk edince bunalıma girdiğini belirten Ali Rıza G. (68), aracına, ‘Aracın deposu full dolu. Evin içinde de yine 30 litre benzin tüm odalara dağılmış durumda. Ayrıca doğal gaz ocak bağlantısından ayrıldı. İçerisi tamamen doğal gazla dolu. Değil evi, mahalleyi havaya uçuracak yakıt dolu’ not bıraktı. Ekipler tarafından ikna edilen şüpheli, gözaltına alındı. Ali Rıza G.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Mahalleyi havaya uçururum yazılı not bıraktı İfadesi ortaya çıktı: Ben onsuz asla yaşayamam

Olay, sabah saatlerinde, Ilıca Caddesi'nde meydana geldi. Eşi Perihan G. ile bir süredir ailevi sorunlar yaşadığını ve bunalıma girdiğini belirten Ali Rıza G., oturduğu 4 katlı binanın önünde park halindeki aracın camına, "Eşim 15 Temmuz 2024 tarihinde evden ayrıldı. Nerede olduğunu bilmiyorum. Son defa eşimle telefonla görüşmek istiyorum. Bu isteğimi 3 saat içinde gerçekleştirmezseniz, araba, ev ve kendimi havaya uçuracağım. Hiç kimsenin canı yansın istemiyorum. Aracın deposu full dolu. Evin içinde de yine 30 litre benzin tüm odalara dağılmış durumda. Ayrıca doğal gaz ocak bağlantısından ayrıldı. İçerisi tamamen doğal gazla dolu. Değil evi, mahalleyi havaya uçuracak yakıt dolu" notunu bıraktı. Yazıyı görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilin çevresi ve binanın bulunduğu sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Mahallenin doğal gazı kesildi ve bina tahliye edildi. Ekiplerin ikna çalışmaları sonucu Ali Rıza G. gözaltına alındı. Ekipler evde benzin ya da gazın açık olup olmadığının tespiti için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Mahalleyi havaya uçururum yazılı not bıraktı İfadesi ortaya çıktı: Ben onsuz asla yaşayamam

'BENİM TEK DERDİM EŞİME KAVUŞMAKTI'

Çorum'da, eşi evi terk edince bunalıma giren ve mahalleyi havaya uçurmakla tehdit eden Ali Rıza G.'nin evinde inceleme yapıldı. Bir çocuk babası Ali Rıza G.'nin aracına bomba değil, iki bidon dolusu benzin yerleştirdiği, pamuk ipi ile sarıp evinin balkonuna ipi uzattığı, ateşledikten sonra da arabasını havaya uçurmayı planladığı ortaya çıktı. Ayrıca evdeki doğal gazı açıp, tüm bidon ve pet şişeleri benzinle doldurup yatak odası dahil olmak üzere odalara benzin döktüğü tespit edildi. Yaklaşık üç saat süren ikna çabaları sonrası gözaltına alınan şüpheli ifadesinde, böyle bir girişimde bulunmasının tek nedeninin eşine düşkünlüğünden kaynaklandığını söyleyerek, "Benim tek derdim çok sevdiğim eşime kavuşmak. Ben onsuz asla yaşayamam" dedi.