GündemMagandalar suç makinesi çıktı

Magandalar suç makinesi çıktı

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda bir eğlence mekanında 3 kadını taciz edip, şiddet uygulayan iki saldırgan tutuklandı. İçişleri Bakan Yerlikaya, “Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz” dedi. 2 saldırganın toplam 25 suç kaydı çıktı. Mekan mühürlendi.

İSTANBUL MİLLİYET - İstanbul’da Beyoğlu’nda bir eğlence mekanına 3 Haziran’da eğlenmeye giden üç genç kadına iddiaya göre, yan masadan şampanya ikram edildi. Genç kadınlar teklifi kabul etmeyince masalarını değiştirmek istediler ancak izin verilmedi.

Haberin Devamı

Bu nedenle hesabı ödeyip mekandan ayrıldılar. Mekan çıkışı yolları kesilen genç kadınlardan birinin saçı çekilip yüzüne dizle vuruldu, diğer genç kız yere düşürülüp tekmelendi. 

'YOLLAMAM SİZİ BURADAN'

Saldırıya uğrayan Y.T. de verdiği ifadesinde şunları aktardı: “3 Haziran günü arkadaşlarımla birlikte meyhaneye gittik. Yan masadakiler bize laf attı. Güvenlikten masamızı değiştirmelerini istedik. Masamızı değiştirmeyince de hesabı istedik. Fakat normalde kişi başı 475 TL tutması gerekirken bize toplamda 10 bin TL civarında hesap geldi. Hesabın yanlış olduğunu söylediğimde Mehmet Mesut Dal, bize laf atanları işaret ederek, ‘Masanızı diğer masayla birleştirelim hesabınızı onlar ödesin’ dedi. Çok rahatsız olduk ve 9 bin TL ödeyerek işletmeden çıktık. Kapıda beklediğimiz sırada Veysi Teyfur ‘Oturun adamlarla işte. Yollamam sizi buradan’ dedi. Bende, ‘Ne demek sizi buradan yollamam’ dedim.

Haberin Devamı

'POLİSLERİ TANIYORUM'

Polisi aramak için cep telefonumu çıkardığım sırada Mehmet Mesut Dal telefonu alarak, ‘Ara bakalım polisi herkes bizim tanıdığımız. Bize kim ne yapabilir ki’ diyerek küfür etti. Sonra da sizi buradan göndermiyorum’ dedi Mehmet Mesut Dal, çenemden tutup beni ittiği için ben de kendisine tokat attım. Bunun üzerine benim saçımdan tuttu ve diziyle kafama vurdu. Arkadaşım İ.K.’yı da yere düşürüp tekmelediler. Olay nedeniyle kafamda şişlik ve vücudumun farklı yerlerinde morarmalar oldu. Ben şahıslardan korktuğum için ve olayla ilgili delil bulamayacağımı düşündüğüm için olaydan hemen sonra şikayet etmeye gelememiştim. Bu nedenle darp raporu da almadım.”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 kadın müşteri ile işletme görevlileri arasında çıkan kavganın, müşterilerin telefon şarj ederek beklemek istemeleri, iş yeri sahiplerinin ise mekanın kapatılacağını belirtmesi üzerine çıktığını bildirdi. Mehmet Mesut Dal’ın 13, Veysi Teyfur’un 12 suç kaydı olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, iki şüphelinin “kasten yaralama” ve “cinsel taciz” suçlarından adli makamlara sevk edildiği aktarıldı. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

'KİM OLURSA OLSUN AFFETMEYİZ'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şüpheli Mehmet Mesut Dal ve Veysi Teyfur’nun gözaltına alındığını duyurarak, “Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, eğlence mekanı Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. 

'BİZDEN ÖNCE OLMUŞ'

Görüntülerle iki kez işletmeyi aradığımızda, işletmedeki yetkililer olayın yeni olmadığını 2 yıl önce yaşandığını iddia ederek, “Bizim mekanla ilgili iddialar doğru değil. Bu olay burada yaşandı ancak yeni değil. Bizden önce işletenler döneminde olmuş, biz burayı onlardan devraldık” dedi.