Gündemİstanbul'u sağanak vurdu! Son dakika uyarıları peş peşe geldi

İstanbul'u sağanak vurdu! Son dakika uyarıları peş peşe geldi

28.09.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. AFAD cep telefonlarına uyarı mesajı gönderirken İstanbul Valisi Gül de riskli yerlerin boşaltılması konusunda çağrıda bulundu. İşte dakika dakika İstanbul'da son durum...

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda yoğun olarak etkili oldu. Bazı bölgelerde  etkili olan yağış nedeniyle yollar göle dönerken bazı iş yerlerini de su bastı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A UYARI SARIDAN TURUNCUYA DÖNDÜ

Meteoroloji İstanbul'a gün içinde sarı kodlu uyarı vermişti. Ancak bu öğleden sonra değişti ve turuncu kodlu uyarıya döndü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İstanbul için 'Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla batı çevreleri ile boğaz çevresinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.' denildi.

Öte yandan Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova için sarı de kodlu uyarı yapıldı.

'TÜM KURUMLAR GÖREV BAŞINDA'

Konu ile ilgili konuşan Vali Gül, “Su basan yerler, bodrum katları başta olmak üzere oralardaki yaşayan vatandaşlarımızın bu gece orada kalmamaları başka bir yerde barınmaları, barınacak yeri yoksa kamu eliyle misafir edilmesi hem AFAD hem de emniyet aracılığıyla vatandaşlarımıza duyuruluyor. Bu arada su basan yerlerin su tahliyesi, temizliğinin yapılması, yarın itibarıyla hasar tespiti yapılması planlanıyor. Beklentimiz, yarın öğle saatlerine kadar sürecek olan yağışların herhangi bir zarara sebebiyet vermeden atlatılmasıdır. Burada tüm kurumlar 7/24 görevinin başında. Vatandaşlarımızın özellikle su basan yerlerde bulunmamaları hayati önem taşıyor. Tekrardan ilimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

VALİLİK'TEN YENİ UYARI

İstanbul'da yaşanan sağanak yağış ile ilgili valilik resmi sitesinden açıklamada bulundu. Açıklamada su baskınlarında ölen ya da yaralanan olmadığı bilgisi verilirken, ekiplerin çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Açıklamada aynı zamanda özellikle bodrum katlarında oturan vatandaşlar olası su baskınlarına karşı tedbirli olması konusunda uyarıldı.