GündemErdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği! Peş peşe kritik görüşmeler...

Erdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği! Peş peşe kritik görüşmeler...

10.07.2024 - 23:08 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde diplomasi trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde diplomasi trafiği sürüyor.

Haberin Devamı
ALMANYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirtirken çatışmaların bölgeye yayılmasının engellenmesi için de gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması için Almanya'dan destek beklendiğini ifade etti.

İTALYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

Görüşmede Türkiye ile İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan; iki ülke ilişkilerinin atılacak adımlarla gelişmeye devam edeceğini, bunun için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını, bunun için bütün ülkelerin çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

 

İŞTE MASADAKİ KONULAR

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede; Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.

Haberin Devamı
MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.


 

NATO OTURUMUNA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington'da NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükûmet Başkanları Oturumu'na katıldı. Zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından, NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükûmet başkanları aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükûmet Başkanları Oturumu'na katıldı. Erdoğan'ın liderlerle diplomasi trafiği devam ediyor.

 

MACARİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'daki ilk gün temasları kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmüştü.



Haberin Devamı