10.03.2025 - 09:37 | Son Güncellenme:
İstanbul'da yaşayan peyzaj mimarı Ece Gürel, 2 Mart’ta gittiği Belgrad Ormanı’nda kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda Gürel, kaybolduktan 4 gün sonra arama- kurtarma ekipleri tarafından baygın halde bulundu. Maslak’taki özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Gürel, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ece Gürel'in ölümündeki sır perdesi ise aydınlanamadı.
Kayboluşunun 4. Gününde Belgrad Ormanı’nda sağ bulunan ancak hipotermi, aşırı soğuğa maruz kalmaya bağlı gelişen komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanan Ece Gürel’in vefatıyla ilgili soru işaretleri henüz aydınlatılamadı. Gürel’in “cadılık zanaati” isimli bir kursa gittiğiyle ilgili ortaya atılan iddialar spiritüalizm le ilgili soru işaretleri doğurdu.
TRT'de konuşan Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz," Bu tip uygulamaların çok tehlikeli sonuçları olabilir. Kanıta dayalı bir tarafı olmadığı için sonucunun nereye gideceği bilinemiyor. Kişinin yaşadığı o andaki duyguları rahatlatabilir ama temele inmez. Belirsizlikler insanı anlam arayışına itebiliyor. Bu tip kavram da burada karşımıza çıkabiliyor. Meslekten ya da cinsiyetten bağımsız bir şekilde 20'li- 40'lı yaştaki, yani kimlik arayışındaki insanların daha fazla ilgi duygduğunu söyleyebiliriz. Kişinin günlük hayatını, işlevselliğine etki eden bir boyuta gelmişse bu konu çok tehlikeli olabilir." şeklinde konuştu.
70'Lİ YILLARIN METODU: ÇIĞLIK TERAPİSİ
Ece Gürel'in çığlık terapisi için Belgrad Ormanı'na gittiği iddialarıyla ilgili konuşan Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, "Çığlık terapisi 70'li yıllarda bir metot olarak kullanılmış olsa da sonrasında bu devamlılığı olmayan, bilimsel bulunmayan bir yöntem." ifadelerini kullandı.
Ece Gürel'in cadıılık eğitimi aldığı da ileri sürülmüştü. Uluğ Çağrı Beyaz, uzmanlar bunun bilimsel temelinin olmadığını vurguluyor ve denetimlerin artırılması gerekliliğine vurgu yapıyor.