GündemBir gecede 8 cinayet işlendi

Bir gecede 8 cinayet işlendi

27.08.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de çeşitli kentlerde bir gecede yaşanan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Cinayetlerin 7’si silahla, 1’i bıçakla işlendi.

HABER MERKEZİ - Bireysel silahlanmanın arttığı Türkiye’de şiddet olayları yine can aldı. Ülkenin farklı kentlerinde önceki gün yaşanan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Cinayetlerin 7’si silahla işlenirken, 1’i bıçakla işlendi. Temmuz ayında ise 151 cinayet olayı yaşandı. Bu cinayetlerin 98’i silahla, 39’u kesici aletle, dördü darpla işlendi. Bir gecede yaşanan şiddet olayları ve işlenen cinayetler şöyle...

Haberin Devamı
KOMŞU KAVGASI: 3 ÖLÜ

Ankara’nın Keçiören ilçesinde iddiaya göre, aralarında 3 gün önce tartışma yaşanan komşular arasında, gece saatlerinde kavga çıktı. Mecnun Ekinci, komşuları Mücahit Zurnacı, Murat Zurnacı, Şengül Zurnacı ve Mustafa Öztürk’e tabancayla ateş edip kaçtı. Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde ise Mücahit Zurnacı, Murat Zurnacı ve Mustafa Öztürk’ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Şengül Zurnacı ise hastaneye kaldırıldı. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

AKRABALAR ARASINDA KAVGA

Yine Ankara’da Yenimahalle Toptancı Hali’nde akraba 2 grup arasında yer tartışması çıktı.

Büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüşürken F.K., üzerinde bulunan tabancayla karşı gruba ateş etti.

Kurşunların isabet ettiği Ömer Koçyiğit, Gürkan Kozyiğit, Fevzi Miraç K. ve Ali B. yaralanırken, F.K. ise olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan durumu ağır olan Ömer Koçyiğit ve Gürkan Koçyiğit, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Fevzi Miraç K. ve Ali B.’nin tedavisi devam ederken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

ESENYURT'TA SİTEDE ÇATIŞTILAR


İstanbul’un olaylı ilçesi Esenyurt’ta iddiaya göre, sitede 2 grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı çatışma yaşandı. Silah seslerine çıkan site sakinleri durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan dört kişiye ilk müdahalede bulunarak çevredeki hastanelere kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Yusuf Sancar’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Yaralanan üç kişinin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis, olaydan sonra kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı
ÇAY İÇERKEN ÖLDÜRÜLDÜ


Kocaeli, Darıca’da otomobille gelen şüpheliler yan yana bulunan 3 geri dönüşüm deposu ve oto kaporta dükkanına tabancalarla ateş açıp kaçtı. Oto kaporta dükkanında tamir için bırakılan otomobil ve depoların camları kırıldı. Geri dönüşüm deposunda çalışan Ahmet Satan (18) da mermi isabet etmesi hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarıyla oturup çay içtiği sırada kurşunların hedefi oldu. Olay yerinde 22 mermi kovanı bulundu. Olayın ardından kaçan şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

ÖLEN DE ÖLDÜREN DE 20 YAŞINDA


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde husumetlisiyle karşılaşan eniştesi tarafından çağrılan Abdullah Öztürk (20), olay yerine gitti. Öztürk, burada eniştesinin husumetlisi Kayra Ferman Demirtürk (20) ile tartıştı. Tartışma, daha sonra kavgaya dönüştü. Demirtürk, yanındaki bıçağı çekip savurdu. Demirtürk’ün savurduğu bıçak, Öztürk’ün kalbine isabet etti. Hastaneye kaldırılan Öztürk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öztürk’ün motokurye olarak çalıştığı öğrenildi. Zanlı ise gözaltına alındı.

PALA VE BIÇAKLA TEKNE BASTILAR


Antalya, Kaleiçi Yat Limanı’na gelen Yaşar P. ve Mehmet D., “Asena” isimli tur teknesine giderek, bir tekne çalışanının kız kardeşini rahatsız ettiğini ileri sürdü. Tekne sahibi İdris Ö., 2’liden gitmelerini istedi. Kısa süre sonra kalabalık grupla pala, bıçaklarla tekneye gelen saldırganlar 3 kişiyi yaralandı. Saldırganlar yakalandı. 

Haberin Devamı

Bir gecede 8 cinayet işlendi

 

 

 

 

 

Yazarlar