27.04.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:
Islak kek tarifi
Keki için malzemeler
Sosu için malzemeler
Islak kek hazırlanışı
Öncelikle 3 adet yumurta bir kabın içerisine kırılır. Üzerine toz şeker ilave edilip çırpıcı ya da mikser ile çırpılır. Toz şeker ve yumurta köpük hâline gelene kadar çırpılmalıdır. Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırılır. Üzerine kakao ve vanilya da eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlamış olduğunuz bu kakaolu kek harcından bir bardak kadar ayırın. Ardından karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Bu noktada kullandığınız unu eleyerek eklemeyi unutmayın. Aksi takdirde hamurun içinde topaklanmalar oluşabilir.
Son adımda fırın tepsinizi sıvı yağ veya tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı tepsiye dökün. Kekinizi önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kek fırında pişerken diğer yandan kek için sosunuzu hazırlamaya başlayın. Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişirin. Kek piştikten sonra keki dilimleyin. Ardından hazırladığınız sosu kekin üzerine eşit şekilde dökün. Kekin sosu iyice çekmesi için bir süre bekleyin. Ardından kakaolu ıslak kekinizi soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Islak kek hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar
Islak kek hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk şey kullandığınız malzemelerin hepsinin taze olmasıdır.
Hazırlama aşamasında ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Aksi takdirde kekiniz istediğiniz gibi kabarmayabilir.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise eğer bu tarifteki ölçülerle kekinizi hazırlayacaksanız kullandığınız fırın tepsiniz çok büyük olmamalıdır. Daha büyük bir tepside yapacaksanız ölçüleri orantılı bir şekilde artırmalısınız. Aksi takdirde kekiniz çok ince olabilir.
Islak kek hazırlamanın en büyük püf noktası ise sosun eşit olarak dağılmasıdır. Bunun içinse ilk olarak keki dilimleyip ardından sosu eşit olacak şekilde üzerine dökmelisiniz.