11.04.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:
Ispanak ve mantar dolgulu tavuk
Ispanak, mantar ve tavuğun buluştuğu bu tarif davetlerinizde hayat kurtarıcı olabilir. Hem pratik hem de çok lezzetli.
Malzemeler:
• 4 tavuk göğsü
•Yarım kilo ıspanak
• Yarım kilo mantar
• 2 soğan
• 4 dilim kaşar peyniri
• 1 çay bardağı yağ
• 2 kaşık tereyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı toz biber
• Kekik
Yapılışı: Tavuk göğüslerini malzemenin girebileceği şekilde yarın. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Ispanaklarınızı güzelce yıkayın. İki adet orta boy soğanı küp küp doğrayın. Bir tavada yağınızı kızdırın. Küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra yıkayıp orta büyüklükte kestiğiniz mantarları ekleyerek mantarlar pişene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyerek ıspanaklar yarım pişene kadar tüm malzemeyi güzelce kavurun. Daha sonra yardığınız tavuk göğüslerinin üzerini tereyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız karışımı tavukların arasına doldurun ve fırına verin. Yarım saat pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peynirleri koyarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu sebze graten
Sebze yemeyi sevmem dediğinizi duyar gibiyiz. Bu tarif size sebze yemeyi de sevdirecek eminiz.
Malzemeler
• 400 gram karnabahar
• 300 gram brokoli
• 2 parça tavuk göğsü
• Kekik
• 10 dilim bayat ekmek kırıntısı
• 2 diş sarımsak
• Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için
• 1 litre süt
• 120 gram tereyağı
• 8 çorba kaşığı un
• 200 gram kaşar
Yapılışı: Tavuklarınızı haşlayın. Suyunuz biraz fazla olmalı. Tavuklar tadını suya verdikten sonra tavukları sudan alın ve ikişer dakika arayla önce karnabaharı sonra brokoliyi suya atın. Tamamen haşlanmadan sudan alın ve buz yardımı ile soğutun. Kuruttuktan sonra fırın kabına sebzeleri yerleştirin. Bir çatalla tavukları iyice didin. Tuz, karabiber, sarımsak, kekik ve pul biberi ekleyin. Daha sonra bayat ekmeklerin bir kısmını ekleyin.
Beşamel yapılışı: Sütü bir tencerede ısıtın. Başka geniş bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Azar azar süt ekleyerek beşamel kıvamına gelene kadar kavurun. Biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaşar rendelerini atın ve eritin. Daha sonra sosu ocaktan alın ve fırın kabına koyduğunuz sebzelerin üzerine dökün. Bunun üzerine de kalan ekmek kırıntılarını serpiştirin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Piştikten 15 dakika sonra servis edin. Afiyet olsun.
Bal ve köri baharatlı fırın tavuk
Farklı lezzetler denemeyi sevenler sizi şöyle alalım. Bal ve köri nasıl olacak dediğinizi duyar gibiyiz. Sonuçtan memnun kalacaksınız.
Malzemeler
• 8 tavuk bonfile
• 2 yemek kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı köri
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• Karabiber
• Kekik
• Zeytinyağı
• Sıvıyağ
Yapılışı: Soğanları halka şeklinde doğrayın. Derin bir kabın içerisinde bal, köri, soğan, sarımsak, kekik, karabiber ve zeytinyağını güzelce harmanlayın. Tavuk bonfileleri karışıma ekleyerek güzelce karışımı yedirin. Daha sonra tavukları buzdolabında 2 saat marine edin. Daha sonra tavuklarınızı kızdırdığınız sıvı yağda 2 dakika önlü arkalı kızartarak fırın kabına alın. 200 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin. Piştikten 10 dakika sonra servis edin. Afiyet olsun.