GündemKürtlere bir devlet teklif ediyorum

Kürtlere bir devlet teklif ediyorum

23.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Özel, özetle şunları söyledi:

Kürtlere bir devlet teklif ediyorum

TAM DESTEK VERECEĞİZ: Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, kan akmayacaksa, Kürt’ün de Türk’ün de anasının gözünden akan yaşlar duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere, Mehmetçiğe namlular doğrulmayacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir. CHP olarak diyoruz ki, bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine biz tam destek vereceğiz.

Haberin Devamı

MECLİS’E BİR AKTÖR ÇAĞIRMAKLA ÇÖZÜLMEZ: Şimdi Devlet Bey, ‘Gelsin, biz ona bir kürsü verelim, benim konuştuğum bu kürsüden, gelsin, benden yarım saat, bir saat sonra kendisi hitap etsin, bütün meseleler bitsin’ diyor. Bu iş Meclis’e bir aktör çağırmakla çözülmez. Bu iş Recep Tayyip Erdoğan’ın sorununu çözmek için kurulmuş bir plan gibi kokuyor ve bu yüzden kötü kokuyor. 

EL YÜKSELTİYORUM: El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum. Varsanız, hep beraber bunu yapalım. Tüm Kürtleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi yapalım. Demokrasi, kardeşlik teklif ediyorum. Biz, bu ülkenin kurucu partisi olarak kurduğumuz yerdeyiz ve bu ülke için her şeyi, hep birlikte, burada yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan.

Haberin Devamı

‘Sağlık Bakanı istifa etmeli’

O DAKİKA ATTIK PARTİDEN: Para için yenidoğmuş bebeklere musallat olan bir şebeke bir çete ortaya çıktı. Sağlık Bakanı’nı derhal istifaya davet ediyorum. ‘Efendim çetenin içinde CHP’li var’. O dakika attık partiden.

‘CHP’siz bir çözüm masası olmaz’

Özel, Bahçeli’nin konuşmasını kurmaylarıyla değerlendirdi. Kurmaylar, “Kamuoyunun tepkisini ölçüp geri adım atabilir” görüşünü dile getirirken, sürecin yakından takip edilip, temkinli yaklaşılması gerektiğine işaret edildi ve “Yeni bir anayasa, Cumhurbaşkanı’nın yeniden seçilmesi adımı” değerlendirmesi yapıldı. CHP,  vekillerine, konuyla ilgili verilecek mesajlar için “Genel Başkan’ın konuşmasını takip edin” dedi. Partili kurmaylar, “CHP’nin olmadığı bir çözüm masası olmaz” diyor. / MEHTAP GÖKDEMİR - Ankara