02.05.2018 - 18:35 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Püf noktalar, servis ve pişirme önerileri
1- Eğer 200 ml krema fazla geliyorsa veya kremanın yeterli olup olmadığından emin değilseniz, şu şekilde anlayabilirsiniz. Kremayı tavukların üzerine yavaş yavaş dökün. Tavuklarınızın tamamı kremaya bulandığında, yeterli miktara gelmişsiniz demektir.
2- Dilerseniz servis sırasında kremayı süzerek servis edebilirsiniz ancak o zaman tüm baharatları ve aromayı kremasında bırakmış olursunuz.
3- Kremalı tavuk soteyi servis ederken fesleğen yaprakları veya maydanoz kullanabilirsiniz.
4- Eğer damak zevkinize uyarsa konserve mısır da kullanabilirsiniz. Kremayla müthiş bir lezzet sağlar.
5- Servis ederken yanında pirinç pilavı veya patates kızartması kullanabilirsiniz. Salata da oldukça yakışacaktır.
Yapılışı
1- Derin, teflon bir tavaya (yanmaz, yapışmaz başka bir tava da olabilir.) sıvı yağı koyun. Yağ kızınca küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Jülyen doğradığınız tavukları tavaya ekleyin. Soğanla beraber kızgın yağda 2–3 dakika kavurun. Daha sonra tavayı kapakla kapatın. Tavuklar suyunu salacaktır. Saldığı suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. Suyunu çekince ocağın altını kısın.
3- Ocağın altını kıstıktan sonra tereyağını ekleyin.
4- Tereyağı tamamen eriyince jülyen doğradığınız biberleri de tavaya ekleyebilirsiniz. Biberleri ekledikten sonra da 3–4 dakika daha kavurun.
5- Daha sonra kullanacağınız baharatları da ekleyip kavurun.
6- Son olarak kremayı ekleyin. (eğer hardal kullanacaksanız hardalı kremayla karıştırıp daha sonra kremayı ekleyin.) Krema kaynadıktan 2 dakika kadar sonra yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.Kremalı tavuk soteniz hazırdır.
Afiyet olsun.