GündemKötülerden tek tek hesap soracağız

Kötülerden tek tek hesap soracağız

10.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, “Günü gelince bu kötülüğü bütün mevzilerden söküp atıp, iyilerin iktidarını kuracağız. Sonra o kötülerden teker teker hesap soracağız” dedi

Kötülerden tek tek hesap soracağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te “Barış Mitingi”ne katılanlara yönelik düzenlenen ve 104 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının 9. yılında, katliamın gerçekleştirildiği alanda yaptırılan “10 Ekim Annelerinin Çığlığı Anıtı”nın açılışına katıldı. “Soma faciasıyla birlikte beni en derinden yaralayan acılardan biri şüphesiz 10 Ekim Gar katliam. Bu bir açılış değil, yas günü” ifadesini kullanan Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Durdurmadılar’

“Birileri Türkiye’yi karıştırmaya, efendim iktidar seçimi tek başına kazanamamış, bir ara dönem yaşanıyor, o dönemde istikrarsızlık yaratılsın diye ne kadar terör örgütü varsa harekete geçti ve geçirildi. O gece Ankara’ya gelen kimseyi durdurmadılar. Suriye’den girip buraya gelene kadar önüne hiçbir engel çıkarılmayan canlı bombaya adeta, sakın resmi polisten bahsettiğimizi sanmayın ama birileri eskort verdiler. Önünü, yolunu açtılar. Geldiler, burada o cinayeti işlediler, işlettiler. Bu cinayet aydınlandığında, katliam aydınlandığında Türkiye’de çok şey aydınlanacak.” Özel, “Bizi doğru yerde tutan, Gar katliamındaki, Soma katliamındaki ailelerin, tren faciasındaki ailelerin, Hendek’teki, Afyon’daki ailelerin, Aladağ’daki ailelerin, nerede bir mağdur varsa o mağdurların acıları üzerinden birbirlerine sevgi ve onurla kurdukları bağdır. Ve tutmaya devam edecek. Kötülük ancak böyle kaybedecek. Kötülük karşısındaki iyi insanların cesaretiyle, ferasetiyle, mücadelesiyle kaybediyor. Günü gelince bu kötülüğü bütün mevzilerden söküp atıp, iyilerin iktidarını, onurlu insanların iktidarını, haklıların iktidarını, mağdurların ve mazlumların iktidarını kuracağız. Sonra o kötülerden teker teker hesap soracağız. Ant içiyorum buna” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Bu anıt geçmişimizi unutmadığımızın ve teröre karşı durmaya kararlı olduğumuzun bir göstergesidir. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Cinayetin ve katliamın haklı davası yoktur” dedi.

CHP’den sürpriz muhalefet turu

CHP lideri Özgür Özel, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın vefatı nedeniyle Saadet Partisi’ne dün taziye ziyaretinde bulundu. Özel, ayrıca KESK Eş Genel Başkanları Ayfer Koçak, Ahmet Karagöz ve beraberlerindeki heyeti kabul etti. Öte yandan CHP, muhalefet turuna çıktı. İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA ve DEM Parti’yi ziyaret eden CHP heyeti, bugün de Gelecek Partisi’ne gidecek. / MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Kötülerden tek tek hesap soracağız

‘Partimize kayıp yaşattırmadık’

CHP lideri Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Meclis’te ayağa kalkma tartışması ile ilgili sözlerinin bağlamından kopartıldığını belirtti. Özel, “Attığımız adımların partimize kaybettirmediğini aksine kazandırdığını seçim sonrası yapılan tüm araştırmalarda gördük. ‘Kaybediyorsam ben kaybediyorum’ derken şahsıma yapılan bazı sert eleştirileri kastediyorum. Partimizin iktidar yürüyüşüne herhangi bir kayıp yaşattırmadık, yaşattırmayacağız” ifadelerini kullandı.