GündemKöpek ölümleri: Soruşturma başlatıldı

Köpek ölümleri: Soruşturma başlatıldı

10.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen “katliam” iddialarına önceki gece bir yenisi daha eklendi.

Köpek ölümleri: Soruşturma başlatıldı

UĞUR YILDIRIM Ankara - Ankara’nın Altındağ ilçesinde belediyeye ait barınağın yakınında farklı cinsteki hayvanlara ait çok sayıda ceset bulundu. Hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi konunun takipçisi olacağını duyururken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Toplu mezarın ortaya çıkarılmasının ardından bölgeye gelen İlçe Tarım Müdürlüğü’nden 2 veterinerin de bulunduğu ekip, toplu mezardan köpek, kedi ve 2 koyunun cansız bedenlerini çıkardı. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Yağcı, “Belediye yaptığı açıklamada doğal ölüm, trafik kazası sonucu ölüm diyor. Ancak hayvanların öldürülme şekline bakıldığında kesinlikle ‘doğal ölüm’ diyemez” dedi.  Altındağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada görüntülerdeki yerin hayvan mezarlığı olduğunu iddia etti ve “Katliam haberleri tamamen asılsız. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarında doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır. Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/ hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir” dendi.

Haberin Devamı

İfadeleri alınıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda ifadesi alınan Belediye Veteriner İşleri Müdürü Emre Ç,  “Hayvanlar, farklı zamanlarda alınmış olup, sadece köpek olmayıp kedi ve küçükbaş hayvan ölüsü de olay yerinde bulunmaktadır. Ölü hayvanların alındığına dair fotoğraflar elimizde mevcut olup delil olarak dosyaya sunmak istiyorum” dedi. Soruşturmada ifade alma ve delil toplama işlemleri sürüyor. 

AYM’ye sokak hayvanları başvurusu

ANKARA Milliyet - CHP, sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum” dedi.