GündemKomşuları Zahide Ekici’yi anlattı: ‘Ekici, kanser hastalarının da iyilik meleğiydi’

Komşuları Zahide Ekici’yi anlattı: ‘Ekici, kanser hastalarının da iyilik meleğiydi’

26.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olan makina mühendisi Zahide Güçlü Ekici, yalnızca savunma sanayinin gururu değil aynı zamanda kanser hastalarının da yardım meleğiydi.

Komşuları Zahide Ekici’yi anlattı: ‘Ekici, kanser hastalarının da iyilik meleğiydi’

MELTEM GÜNEŞ / Ankara - Hayatı zorluklarla geçen ancak ona rağmen yılmadan yorulmadan hayata tutunarak TUSAŞ’ta Türkiye’yi ileriye taşıyan projelere imza atan Ekici, LÖSEV gönüllüsü olarak her zaman onların yanında yer aldı.

Haberin Devamı

Ekici, önceki gün dularla son yolculuğuna uğurlanırken, dün de ailesi evinde taziyeleri kabul etti. Ekici’nin oturduğu sitenin girişine dev bir Türk bayrağı asılırken, sitenin etrafında görevlendirilen polis memurlarıyla da güvenlik tedbirleri alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın psikososyal destek ekipleri de Ekici’nin acılı ailesine refakat etti.

Ekici’nin ailesi evde ve bloklarının önünde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Taziye ziyaretinde bulunan komşuları, şehit Ekici’nin hoşgörülü, yardımsever bir insan olduğunu vurgulayarak, Ekici’nin özellikle Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) gönüllüsü olduğuna, kanser hastalarına yardımcı olmaya çalıştığına dikkat çektiler. Ekici’nin küçük kızının da yakın zamanda kanseri atlattığı biliniyor.

Haberin Devamı

LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gönüllümüz Zahide Güçlü Ekici acımız sonsuzdur. Kızınız bizim de kızımızdır. Sağlığından eğitimine kadar her şeyi ile Lösev’in emanetidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmama direktifi

Öte yandan TUSAŞ’ın çalışanları ve çalışanların yakınlarına konuya ilişkin basın mensuplarına konuşmama direktifi verdiği öğrenildi.

Komşuları Zahide Ekici’yi anlattı: ‘Ekici, kanser hastalarının da iyilik meleğiydi’

‘Hayatımın en acı siparişiydi’

Zahide Güçlü Ekici, 14’üncü evlilik yıl dönümü için eşi Yalçın Ekici tarafından gönderilen çiçeği almak üzere yerleşke kapısına geldiği sırada düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybetti. Sipariş edilen çiçeği Eryaman’dan TUSAŞ’a götüren Ali Özdemir de saldırıdan 20 dakika arayla kurtuldu. Çiçeğin internet üzerinden sipariş verildiğini, çiçekle ilgili de sık sık aksilik yaşandığını anlatan Özdemir, “Buradan çiçekleri çıkarırken önce çiçeğin fotoğrafını çekiyoruz ve gönderici onayına iletiyoruz. Buradaki şoför arkadaşımız bir yanlışlıkla başka çiçeğin fotoğrafını çekip gönderdi ama buna rağmen onay geldi. Daha sonra çiçeği istenilenle değiştirdik ama o çiçekte bir aksilik vardı. Aslında, oraya gitmeden önce Saray bölgesindeki çiçekleri bırakıp oraya geçiyoruz. O gün bir şey bizi korudu, Saray bölgesine hiç siparişimiz yoktu ve direkt TUSAŞ’a gittik. Belki öncesinde oyalansaydık, biz de tam çatışmanın ortasında kalacaktık” dedi. TUSAŞ’a saat 15.00’te ulaştığını belirten Özdemir, Ekici’yi saat 15.06’da arayarak, evlilik yıl dönümü hediyesi kırmızı gülleri ve çikolatayı posta merkezine bıraktığını söyleyerek, “Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişiydi, ölene kadar unutmayacağım bir sipariş” dedi. / AA