GündemKlamidya'nın belirtileri nelerdir?

Klamidya'nın belirtileri nelerdir?

13.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Klamidya, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalığa, Chlamydia trachomatis denilen bir bakteri sebep olur. Daha çok, birden fazla kişi ile cinsel bir ilişkiye girilmesiyle bu hastalığa yakalanılabilir. Kendini göstermeyen, sinsi bir hastalıktır. Doktora kontrole gidildiğinde baktırılmaz, test yaptırılmazsa fark edilmesi oldukça güçtür.

Klamidyanın belirtileri nelerdir

Klamidya Kendini Nasıl Gösterir?

Haberin Devamı

Özellikle erkeklerde, gözle görülür bir belirginlik ile kendini gösterir. Penisin uç bölümünde, fıstık şeklinde belirir ve gözle görülür. Aynı zamanda, penise yakın bir yerde, aynı boyutta ufak bir şişkinlik şeklinde kendini belli edebilir. Peki, erkeklerde ne gibi zararlı etkileri vardır? Araştırmalara göre, spermde tahribatlara yol açabilir. Bu hastalık, en ciddi boyutta hem kadınlar da hem de erkeklerde kısırlığa kadar gidebilir.

Klamidya'nın Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalık, kendini gizleyen bir hastalıktır. Kendini kolaylıkla fark ettirmez, erkeklerde ve kadınlarda farklı tepkimeleri vardır.
Kadınlarda; karnın alt bölgesinde ağrı, idrara çıkma durumunda bir acı ve yanma hissi, vajinal akıntı şeklinde kendisini göstermektedir.
Erkeklerde ise; açık sarı renkle penisten gelen bir akıntı, kadınlarda olduğu gibi, idrara çıkma durumundaki yanma ve acı hissi, peniste kaşıntı ve normalde çıkılan idrar yapma sıklığının artmış olması şeklinde kendisini gösterir.

Haberin Devamı

Klamidya Bulaşıcı Mıdır, Bulaşıcı İse Nasıl Bulaşır?

Klamidya, bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık iki yolla bulaşır.
1. Klamidya cinsel yolla bulaşır. Bu bulaşma durumu da vajinal, anal ve oral yollar olmak üzere, üç türlüdür.
2.Hamile bir kadının, doğum sırasında çocuğuna bulaştırması sonucu, çocuğun vücuduna yerleşebilir.

Klamidya'nın Tedavisi Mümkün Müdür?

Klamidya testi denilen bir test yöntemi vardır ve klamidyanın teşhisinin konulmasında oldukça etkilidir. Eskiden, kadınlarda vajinaya, erkekte ise, penisin uç kısmına yerleştirilen bir çubuk ile uygulanarak anlaşılırken, şimdilerde idrar testi ile bu hastalığın teşhisi konulabilmektedir. Erken teşhis edildiğinde ve tedavi sürecine gidildiği ölçüde, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Tedavi ise, antibiyotiklerle yapılabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir husus vardır ki, o da şudur; teşhisi konulan bu hastalık süresince, her iki partnerin de cinsel ilişkiye girmesi kesinlikle yasaktır ve bir sıkıntı ile karşılaşıldığında mutlaka uzman bir hekim tarafından kontrol edilmesi gerekir.