GündemKız arkadaşına laf atanı öldürdü, 12 yıla mahkum oldu

Kız arkadaşına laf atanı öldürdü, 12 yıla mahkum oldu

04.11.2008 - 16:45 | Son Güncellenme:

.

Kız arkadaşına laf atanı öldürdü, 12 yıla mahkum oldu

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, piknik dönüşü kız arkadaşına laf atan 23 yaşındaki Fatih Çiner'i ruhsatsız tabancasıyla öldürmekten yargılanan 24 yaşındaki Mustafa Yiğit, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa ayrıca ruhsatsız silahtan da 1 yıl hapis ve 450 YTL para cezası verdi.

Haberin Devamı

İnegöl’de geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, kız arkadaşı Sevgi Kara ile pikniğe giden Mustafa Yiğit, dönerken bindiği motosikletin arızalanması sonucu, cep telefonu ile aradığı ailesinden yardım istedi. İddiaya göre Mustafa Yiğit, bu sırada yoldan geçerken telefon görüşmesini taklit ederek, kız arkadaşına laf atan Fatih Çiner’i tabanca ile öldürdü. Cinayetten sonra yakalanan Yiğit, tutuklandı.

Hakkında Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Kasten adam öldürmek’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Mustafa Yiğit’in yargılanması tamamlandı. Çıktığı son duruşmada suçunu itiraf edip pişmanlık duyan Yiğit, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Olayda ağır tahrik ve haksız fiil ile sanığın iyi halini dikkate alan heyet bu cezayı, 11 yıl 8 aya indirdi. Yiğit ayrıca ayrıca ruhsatsız silahtan da 1 yıl hapis ve 450 YTL para cezasına mahkum oldu.