GündemKervansaray Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kervansaray Nerelerde Var?

Kervansaray Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kervansaray Nerelerde Var?

23.05.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Eskiden taşıtlar olmadığı için yolculuklar hayvanlar vasıtası ile yapılmaktaydı. Şimdilerde kullanılmakta olan dinlenme tesisleri ve otellerin yerine hanlar, saraylar ve kervansaraylar kullanılmaktaydı. Peki, sayılan bu yerlerden kervansaray ne demektir? Ülkemizde kervansaray örnekleri arasında hangi yapılar bulunmaktadır? Kervansaray, Türkçe bir kelime midir? Türk Dil Kurumu kervansaray ifadesine yer vermiş midir? İşte, kervansarayın tanımı ve ülkemizden kervansaray örnekleri hakkında tüm detaylar.

Kervansaray Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Kervansaray Nerelerde Var

Kervansaray, Türkçe bir kelime değildir. Kervansaray, Farsçadan dilimize geçen bir kelimedir. Farsçada "kārbān + serāy" şeklinde geçmektedir. Türk Dil Kurumu, kervansaray ifadesi hakkında açıklamada bulunmuştur.

Kervansaray Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Kervansaray hakkında Türk Dil Kurumunun açıklamaları şu yöndedir:

- Ana yolla üzerine konaklama ve dinlenme amaçlı olarak kervanların konaklaması için yapılan büyük yapılara verilen isimdir.

Kervansaray Nerelerde Var?

Ülkemizde büyük kervansaray örnekleri bulunmaktadır. Ecdadımızın bizlere bıraktığı kültürel miraslar arasında yer almaktadır. Buralar şimdilerde birer turistik merkez olarak kullanılmaktadır.

- Aksaray Sultanhanı Kervansarayı
- Aksaray Ağzıkara Han
- Kayseri Tuzhisarı Sultan Han
- Afyon Sultandağı Sahip Ata Han