29.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
Yapılışı:
Kereviz yemeği yapmak için öncelikle 1 adet orta boy kereviz, 2 adet havuç ve 1 adet soğan küp şeklinde doğranıp tencereye bırakılır. Daha sonra zeytinyağı, limon suyu ve 1 tutam tuz ilave edilir. Ardından sebzelerin üzerini çok geçmeyecek şekilde su koyulur. Suyun çok sıcak ya da çok soğuk olmasından kaçınılmalı, mümkünse ılık su kullanılmalıdır. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 30 dakika pişirilmesi gereklidir. Son derece pratik ve lezzetli olan kereviz yemeğinin piştiğini kereviz ve havuçlar yumuşadığı zaman anlayabilirsiniz. Arzuya göre kereviz yemeğinizi limon eşliğinde soğuk da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı kereviz tarifi
Malzemeler:
Yapılış:
Portakallı kereviz yemeği için 1 adet kereviz küp şeklinde doğranıp bir miktar limon suyunda bekletilir. 1 adet soğan ince ince, 2 adet havuç ise yuvarlak bir biçimde doğranır. Tencereye göz kararı zeytinyağı ekledikten sonra havuçlar ve soğanlarla beraber sebzeler hafif pembe rengini alıncaya kadar kavrulur. Ardından bir adet kesme şeker ve portakal suyu ilave edilir. Gerekli görülürse 1 veya 1,5 bardak kadar su takviyesi yapılabilir. Portakallı kereviz yemeğine son adım olarak tuz ekleyip yaklaşık 30 dakika kadar pişmesini beklemelisiniz. Dilerseniz servis ederken yuvarlak portakal dilimleri veya dereotu ile servis edip bu sağlıklı yemeği görsel olarak da güçlendirebilirsiniz. Farklı bir aroma ve değişik tatlar arıyorsanız bu tarifi denemelisiniz.
Afiyet olsun.