GündemKereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz yemeği nasıl yapılır?

29.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Düşük kalorisiyle birçok diyet yemeği arasında yer alan ve içinde barındırdığı vitaminlerle tam manasıyla sağlık dostu olan kereviz yemeği kış aylarının en sevilen, en lezzetli ve pratik yemeklerinden biridir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemeği çocuklarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kerevizin farklı malzemelerle ve farklı pişirme yöntemleriyle siz de kendi damak tadınıza uygun olan lezzeti bulabilirsiniz.

Kereviz yemeği nasıl yapılır

Malzemeler:

Haberin Devamı
  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • Zeytinyağı
  • Bir miktar tuz
  • Limon suyu

Yapılışı:

Kereviz yemeği yapmak için öncelikle 1 adet orta boy kereviz, 2 adet havuç ve 1 adet soğan küp şeklinde doğranıp tencereye bırakılır. Daha sonra zeytinyağı, limon suyu ve 1 tutam tuz ilave edilir. Ardından sebzelerin üzerini çok geçmeyecek şekilde su koyulur. Suyun çok sıcak ya da çok soğuk olmasından kaçınılmalı, mümkünse ılık su kullanılmalıdır. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 30 dakika pişirilmesi gereklidir. Son derece pratik ve lezzetli olan kereviz yemeğinin piştiğini kereviz ve havuçlar yumuşadığı zaman anlayabilirsiniz. Arzuya göre kereviz yemeğinizi limon eşliğinde soğuk da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı kereviz tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Limon suyu

Yapılış:

Portakallı kereviz yemeği için 1 adet kereviz küp şeklinde doğranıp bir miktar limon suyunda bekletilir. 1 adet soğan ince ince, 2 adet havuç ise yuvarlak bir biçimde doğranır. Tencereye göz kararı zeytinyağı ekledikten sonra havuçlar ve soğanlarla beraber sebzeler hafif pembe rengini alıncaya kadar kavrulur. Ardından bir adet kesme şeker ve portakal suyu ilave edilir. Gerekli görülürse 1 veya 1,5 bardak kadar su takviyesi yapılabilir. Portakallı kereviz yemeğine son adım olarak tuz ekleyip yaklaşık 30 dakika kadar pişmesini beklemelisiniz. Dilerseniz servis ederken yuvarlak portakal dilimleri veya dereotu ile servis edip bu sağlıklı yemeği görsel olarak da güçlendirebilirsiniz. Farklı bir aroma ve değişik tatlar arıyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.

Yazarlar