GündemKazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Bakan Güler’i kabul etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Bakan Güler’i kabul etti

11.09.2024 - 18:27 | Son Güncellenme:

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astana’da temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Bakan Güler’i kabul etti

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev ve Güler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda’da görüştü.

Haberin Devamı

Görüşmede, iki ülke arasında güvenlik alanında işbirliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Tokayev, görüşmede, Kazakistan ile Türkiye arasında ilişkilerin ikili ve çok taraflı olarak tüm yönüyle geliştiğini söyledi.

Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en iyi dileklerini ileterek, Kazakistan ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklığın daha da güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Bakan Güler ise ata yurt Kazakistan'da sıcak karşılama için teşekkür ederek, Türkiye’nin Kazakistan ile ilişkilerini güven ve karşılıklı destek ruhuyla daha da derinleştirmede kararlı olduğunun altını çizdi.

Milli Savunma Bakanı Güler, Kazakistan'ın bölgesel ve uluslararası sorunların çözümüne yönelik çabalarını son derece takdir ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Bakan Güler’i kabul etti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda, "Kazakistan’a resmî ziyaret gerçekleştiren Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edildi. Bakan Yaşar Güler görüşmede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını da iletti" ifadeleri kullanıldı.