GündemKavurucu sıcakların ardından gelen yağışlar birçok kenti vurdu: Sel yine can aldı

Kavurucu sıcakların ardından gelen yağışlar birçok kenti vurdu: Sel yine can aldı

26.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kayseri’de önceki gün etkili olan aşırı yağışlar sel ve taşkınlara neden oldu. Bünyan ilçesinde mahsur kalan 40 vatandaş kurtarıldı, aracıyla sele kapılan Muhittin Saraç’ın ise 15 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı...

Kavurucu sıcakların ardından gelen yağışlar birçok kenti vurdu: Sel yine can aldı

Yurt genelinde etkili olan yağışlı hava birçok kentte sel ve taşkınlara yol açtı.

Haberin Devamı

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde önceki gün etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel sularının vurduğu ilçede geniş çapta maddi hasar meydana gelirken, birçok evi de su bastı. Köy yollarının bazı bölümlerinde heyelan meydana geldi, araçlar ve vatandaşlar mahsur kaldı. AFAD, UMKE, JAK, itfaiye, Anda Arama Kurtarma, Türkuaz Arama Kurtarma ekipleri mahsur kalan yaklaşık sekiz araç ve 40 vatandaşı kurtararak güvenli bölgeye tahliye etti.

Ekipler ilçede aracı ile sele kapılıp kaybolan Muhittin Saraç’ı bulmak için seferber oldu. Gece boyu aralıksız 15 saat arama çalışmalarını sürdüren ekipler dün 11.30 sularında Saraç’ın cansız bedenine ulaştı. Sele kapıldığı noktaya yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Saraç’ın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Kavurucu sıcakların ardından gelen yağışlar birçok kenti vurdu: Sel yine can aldı

Sokaklar göle döndü

*Ankara’da dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çankaya başta olmak üzere Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yaşam durma noktasına geldi. Birçok alt geçit ile cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan bir kişi, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Ayrıca bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Sağanak nedeniyle Sıhhiye Köprüsü ve Sıhhiye Yenişehir Pazarı civarında dasu baskınları meydana geldi.

*Samsun’un Bafra ilçesinde etkili olan sağanak kenti felç etti. Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokakları su bastı. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yol çalışması için kazılan bir çukura iki otobüs ve birçok otomobil düştü. Terme ilçesindeki çay taşma noktasına geldi. İlçede mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Bazı çadırların devrildiği bölgeye jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi. Jandarma ekiplerince, AFAD ve Türk Kızılay ile kurulan koordinasyon sonrası işçilere battaniye, sıcak yemek ve erzak dağıtıldı. Bafra Ovası’nda tarım arazileri sular altında kaldı.

Haberin Devamı

9 İL İÇİN UYARI

AFAD’dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Samsun’da “turuncu”, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu’da “sarı” kodlu yağış uyarısı yaptığı hatırlatılarak “Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” denildi. Açıklamada yaşığışın etkili olduğu bölgelerden 72 ihbar alındığı belirtilerek “Mahsur kalan 1065 vatandaşımız kurtarılarak tahliye edilmiştir” denildi. -DHA

SAĞANAK KAZALARI: 6 ÖLÜ, 46 YARALI

Sağanak yağış kazaları beraberinde getirdi.

*Samsun-Ankara kara yolunda yağışın etkisiyle zeminin kayganlaşması sonucu kontrolden çıkan İki tır, bir yolcu otobüsü ve çok sayıda otomobil ile polis aracı kayarak birbirine çarptı. Kazada , Recep Yalçın, Makbule Yalçın ve Beyhan Arslan ve Metehan Arslan hayatını kaybetti, biri ağır 9 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza yerine 700 metre mesafede sekiz aracın karıştığı zincirleme başka bir kazada da altı kişi yaralandı.

Haberin Devamı

*Sivas’ın Gemerek ilçesinde kayganlaşan yolda kontrolden çıkan midibüs şarampole devrildi. Midibüsteki 27 yolcu yaralandı. 

*Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi yakınlarında önceki gün iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. -DHA, İHA