Gündem Karlov cinayetinde duruşma 8 Ocak’ta

Karlov cinayetinde duruşma 8 Ocak’ta

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, 19 Aralık 2016’da Başkent’te katıldığı bir resim sergisinde FETÖ tetikçisi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İlk duruşması 8 Ocak 2019’da görülecek.

Karlov cinayetinde duruşma 8 Ocak’ta

Karlov cinayetiyle ilgili olarak savcı Adem Akın tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, önceden planlanan saldırının, FETÖ üyesi Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Altıntaş tarafından yapıldığı, bunun için 6 ay öncesinden hazırlıklar yapıldığı, Altıntaş’ın bilinçli olarak başka örgütlerle ilişki kurarak hedef şaşırtıldığı ve nihayetinde saldırının Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri bozmak, Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığını, terör örgütlerinin Türkiye’nin en güvenlikli yeri olan Çankaya ilçesinde, canlı yayında bir büyükelçiyi öldürebildiği algısını yaratarak kaosun hedeflendiği anlatıldı.

Haberin Devamı

İddianame, FETÖ tetikçisi Altıntaş’ın çatışmada öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 28 şüpheliye yer verildi. Dokuzu tutuklu olan 28 sanık hakkında “anayasal düzeni ihlal”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “terör amaçlı tasarlayarak öldürme”, “terör amaçlı kasten öldürmeye teşebbüs” ve “terör amaçlı korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli hapis cezaları istendi. Karlov’un eşi Marina Mihaylovna Karlova ile saldırıda yaralanan Anıl Değer, Leyla Gündoğan ve Anastas Zimrikaki müşteki olarak yer alırken, davanın ilk duruşması 8 Ocak 2019’da görülecek.