Gündem Karlov ‘azmettiricisi’ KHK ile ihraç edildi

Karlov ‘azmettiricisi’ KHK ile ihraç edildi

10.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

OHAL kapsamında önceki gün çıkarılan son KHK ile ihraç edilen 18 bin 632 kişi arasında, 19 Aralık 2016’da Ankara’da Rusya Büyükelçisi Karlov’u öldüren FETÖ mensubu polis Mevlüt Mert Altıntaş’a suikast emrini verdiği iddiasıyla tutuklanan Şahin Söğüt de yer aldı.

Karlov ‘azmettiricisi’ KHK ile ihraç edildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) Bilişim Uzman Yardımcısı olarak çalışan Söğüt, kurumuna teslim etmediği bilgisayarının icra borcunu ödemek için gittiği bankanın güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek, belirlenen evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Altıntaş’ın ‘örgüt abisi’

OHAL Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında son KHK, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldı. İhraç edilen kamu personeli arasında dikkat çekici bir isim de yer aldı. 19 Aralık 2016’da Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ mensubu polis Mevlüt Mert Altıntaş’ı azmettirdiği iddia edilen ve örgüt içinde Altıntaş’ın “abi”si olduğu tespit edilen Şahin Söğüt’ün de son KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı. Memuriyet görevi son bulan Söğüt’ün pasaportu da iptal edilecek.

Güvenlik güçleri, Söğüt’ü yakalamak için harekete geçmişti. Savcılık, 13 Mart’ta Söğüt’ün Ankara’daki bir banka şubesinde işlem yaptığını belirledi. Polis, şüphelinin BTK’ya teslim etmediği bilgisayarının icra borcunu ödemek için bankaya gittiğini öğrendi. Bankanın güvenlik kameralarına el konuldu ve görüntüler incelendi.

Haberin Devamı

Operasyonla yakalandı

Şüphelinin saklandığı evi de belirleyen polis, yapılan operasyon kapsamında Söğüt’ü yakaladı. Söğüt, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstihbarata Karşı Koyma (İKK) eğitimi aldığı değerlendirilen Söğüt’ün el konulan telefonunda FETÖ mensuplarının 15 Temmuz’dan sonra haberleşmek için kullandığı “Falcon” adlı programın da yüklü olduğu tespit edildi.

Yazarlar