GündemKarışıklık kurbanı hasta iyileşince katarakt ameliyatı olacak

Karışıklık kurbanı hasta iyileşince katarakt ameliyatı olacak

30.07.2008 - 15:48 | Son Güncellenme:

Katarakt olmak için ameliyathaneye giren hastanın rahminin alınması ile ilgili şaşırtıcı gelişmeler var Son

Karışıklık kurbanı hasta iyileşince katarakt ameliyatı olacak

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gözündeki katarakt ameliyatı olmayı beklerken yanlışlıkla rahmi alınan 55 yaşındaki Saadet K.'ya iyileştikten sonra katarakt ameliyatı yapılacak. Rektörlük yaptığı yazılı açıklamada yanlışlık kurbanı Saadet K. ve yakınlarından özür diledi.

Haberin Devamı

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Hüdai Çatalyürek, hastanede yanlış ameliyat sonucunda rahmi alınan 55 yaşındaki Saadet K.'nın durumu ve başlatılan soruşturma ile ilgili bilgi verdi. Doç.Dr. Hüdai Çatalyürek, Fakülte dekanlığı tarafından disiplin soruşturması başlatıldığını, ameliyata giren kadın doğum ekibinden 3, anestezi uzmanı 1 görevli olmak üzere toplam 4 kişinin açığa alındığını hatırlattı. Doç.Dr. Çatalyürek, hastanede soruşturmanın tamamlanmasının ardından konuyu savcılığa bildireceklerini, Saadet K.'nın durumunun iyi olduğunu, iyileştikten sonra katarakt ameliyatının yapılacağını söyledi.

HUKUK YOLU

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde oturan Saadet K.'nın eşi, emekli öğretmen Kazım K., gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Kazım K., “Hukuki açıdan gerekenler yapılacak. Zaten hukuki süreç başlatıldı” demekle yetindi.

Salihli'nin Sağlık Mahallesi 81'nci Sokak 32/2 adresindeki Petek Apartmanı'nın birinci katında oturan aileye ulaşılamadı. Saadet K.'nın hastanede yarın göz ameliyatına alınacağı öğrenildi.

DİĞER HASTA AMELİYAT OLDU

Saadet K.'nın ailesi basın mensupları ile görüşmekten kaçınırken, karıştırılan diğer kadın hasta Ünsal B.'ya, Doğan Haber Ajansı muhabirleri ulaştı. Telefonla soruları yanıtlayan Ünsal B., olayı gazetelerden okuduğunu söyledi.

Ünsal B. pazartesi günü ameliyathanede birkaç defa kendisine hangi ameliyata gireceğinin sorulduğunu saat 15.30'da ameliyata girdiğini ve miyom nedeniyle rahminin alındığını söyledi.

Saadet K. ile Ünsal B.'nin tedavileri DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın ve Doğum Servisi'nde ayrı odalarda sürüyor. Saadet K. ile Ünsal B. için hastane içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Basın mensuplarının Saadet K. ile görüşmesini engellemek amacıyla odasının önüne özel güvenlik görevlileri konuldu.

REKTÖRLÜK ÖZÜR DİLEDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde katarakt ameliyatına hazırlanan kadının yanlışlıkla rahminin alınmasıyla ilgili yetkililer basının karşısına çıkıp konuşmadı. Bunun yerine Rektörlük'den yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 28 Temmuz Pazartesi günü bazı sağlık personelinin dikkatsizliği sonucu yanlış bir hastaya gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak; Hastanemiz Başhekimliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Rektörlüğümüz olayın sorumlularını saptamak üzere sıkı bir işbirliği gerçekleştirmiştir. Ameliyatla ilgili olarak ilk aşamada kusurlu görülen 10 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, direkt sorumluluğu tespit edilen 4 kişi işten el çektirilmiştir. Rektörlüğümüz tarafından başlatılan idari soruşturma sürerken sonuçları beklenmeksizin adli soruşturma süreci de başlatılmıştır. Üniversitemizin gözbebeği olan ve dünya standartlarında başarılara imza atan hastanemiz'de böylesine üzücü bir tablonun yaşanması, tüm Dokuz Eylül Üniversitesi camiasında çok büyük üzüntü yaratmıştır. Hastamız ve yakınlarından özür diliyor, böylesi bir hataya sebep olanlara en ufak bir müsamaha gösterilmeyeceği ve bu sorumsuzluğun kurumumuzda cezasız kalmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”

KEŞFETYENİ
Aşkta yüzü bir türlü gülmedi! Genç sevgilisinden ayrıldı
Aşkta yüzü bir türlü gülmedi! Genç sevgilisinden ayrıldı

Cadde | 29.04.2025 - 10:01

Wanda Nara'nın genç sevgilisi rapçi L-Gante'den yine ayrıldığı öğrenildi.

Yazarlar