GündemKara propaganda telsiz kayıtlarında

Kara propaganda telsiz kayıtlarında

28.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’cülerin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı yalanını telsizlerden geçerek, örgütte dağılmayı önlemeye çalıştığı ortaya çıktı

Kara propaganda telsiz kayıtlarında

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz ihaneti sırasında darbecilerin içlerindeki dağılmayı önlemek için, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı”na dair kara propaganda yaptıkları telsiz kayıtlarıyla ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kayıtlara göre, Jandarma Genel Komutanlığı’nı işgal eden darbecilerin ihanet girişiminin başarılı olması için yoğun çaba içinde oldukları anlaşılıyor. Gece geç saatlerde halkın alanlara inmesiyle panikleyen nizamiyedeki darbecilerin, polisin baskısına karşı dayanamayıp dağıldıkları anlar telsiz kayıtlarına yansıdı.

‘Moral vermeye çalışmış’

Saat 05.36’da nizamiyedeki bir darbeci, “C no’lu nizamiye dağıldı, çok yaralımız var burada” anonsu yaparak karargâhtaki darbecilerden destek istedi. Darbecilerin elebaşları, içlerindeki dağılmayı önlemek için telsiz üzerinden yalan ve kara propagandaya başvuruyor. Bu kapsamda kimliği henüz tespit edilmeyen bir darbeci, telsizden, “Ankara garnizonunda bulunan tüm jandarma birlikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya kaçmış durumda. Bu bilgiyi bütün jandarma birliklerine yayalım lütfen” diyerek moral vermeye çalışıyor.

Haberin Devamı

İhanet girişiminin başarısız olduğuna ilişkin haberlerin yayılması üzere aynı sesin sahibi, şu uyarıyı yapıyor: “Medyadaki yayına itibar etmeyelim, silahlı kuvvetlerin üzerine gelmeye çalışıyorlar. Polis birliklerine karşı kendinizi koruyun. Onlarca şehidimiz var. Polisleri hareket ettirmeyin, bu bir emirdir.”

‘Almanya’ya kaçtı’ yalanı

Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı yalanına sarılan darbeci konsey üyesi, “Konuşan Yurtta Sulh üyesi. Arkadaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına kaçmış durumda, herkes polisleri bölgesinden kıpırdatmasın” talimatını veriyor.

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı, darbeciler tarafından işgal edildi. Demokratik tepkilerini göstermek için nizamiye girişlerinde darbecileri protesto eden vatandaşlardan 10’u şehit edilirken çok sayıda kişi de yaralandı. Karargâhtaki darbe faaliyetlerine ilişkin görülmesine devam edilen davada 245 sanık yargılanıyor.