Gündem Kara Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu

Kara Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kara Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir teğmen ile 25 astsubay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf olan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 14 ilde operasyon başlatırken, operasyonlarda 20 şüphelinin gözaltına alındığı, yakalananların ifade işlemleri için Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Jandarmaya yakalandı

Öte yandan Ankara’da FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden yedisi yakalandı.
Balıkesir merkezli 8 il ve KKTC’de, FETÖ’ye yönelik operasyonda 4 astsubay, Adana’da aralarında polis akademisinden atıldığı belirtilenlerin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Samsun’da ise “Mahrem imam”larla ankesörlü telefonlar aracılığıyla irtibat kurdukları öne sürülen 17 kişiden 9’u adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri savcılıkça salıverildi, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri tutuklandı, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yazarlar