GündemKansere karşı kalsiyum

Kansere karşı kalsiyum

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

700 bin kanser vakasının incelendiği Amerikan Kanser Derneği’nin araştırması, sigaranın, radyasyonun, obezitenin büyük risk faktörleri olduğunu vurgularken bu hastalıkla savaşta kalsiyumun önemine dikkati çekti.

Kansere karşı kalsiyum

Araştırmada, her 20 vakadan birinde sağlıklı beslenmenin önemi belirlenirken, kanser riskinin doğru beslenmeyle yüzde 35’e kadar düşürülebileceği sonucuna varıldı.

Haberin Devamı

Her gün alınmalı

Uzmanlar, kanserle savaşta yoğurt, inek sütü, sardalya gibi gıdalarda zengin bulunan kalsiyum ile meyve, sebzede bol olan liflerin vücudu tümörlere karşı koruduğunu bildirdi.

 Kalsiyum mineralinin kemik, kas ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olmasının yanı sıra kansere karşı da güçlü bir koruyucu olduğunu vurgulayan araştırmacılar şunları söyledi: “Kalsiyum, kalın bağırsaktaki yağ asitlerini bağlamaya yardımcı olarak kanser hücrelerinin oluşumunu önleyebiliyor. Her gün süt, yoğurt, çavdar ekmeği, brokoli gibi kaynaklardan 1.000 ila 2.500 miligram arasında kalsiyum alınması lazım. Bir bardak inek sütünde 300 miligram kalsiyum bulunuyor. Besinlerdeki lifler de kanserojen maddeleri bağlayarak bunların vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.”