GündemJokey Halis Karataş kimdir? Halis Karataş biyografisi

Jokey Halis Karataş kimdir? Halis Karataş biyografisi

18.02.2020 - 17:24 | Son Güncellenme:

Halis Karataş, yarışseverler tarafından Sihirbaz lakabı ile tanınıyor. 2 Ekim 1972 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde dünyaya gelen Halis Karataş'ın jokey olmasında en büyük etken ağabeyi ve babasının atçılıkla uğraşması oldı. Binicilik sektörüne girdikten kısa bir sonra eski TJK başkanı Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile dünyaevine giren Halis Karataş'ın bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi. İşte efsane Jokey Halis Karataş hakkında merak edilenler...

Jokey Halis Karataş kimdir Halis Karataş biyografisi

Halis Karataş, 2 Ekim 1972 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyan Halis Karataş, ağabeyi ve babasının atçılıkla uğraşması nedeniyle jokeyliğe adım attı. Kariyerinde ilk basamağı 14 yaşında çıkan Halis Karataş, 1991 yılına gelindiğinde Asya Atçılık Konferansı için en başarılı jokey seçildi. Birçok başarıya imza atan Halis Karataş binicilik sektörüne adım atmasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra Eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile dünyaevine girdi. İşte Jokey Halis Karataş hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Halis Karataş, 2 Ekim 1972 tarihinde 6 çocuklu, maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas Gürün'de dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, babası ve ağabeyinin atçılıkla uğraşmasıydı. 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. 1991’de ‘Asya Atçılık Konferansı’ için ‘en başarılı jokey’ olarak seçildi.

Binicilik sektörüne girdikten bir süre sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile hayatını birleştirdi. 2014 yılında eşi Begüm Atman Karataş vefat etti. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.

Yarışseverler tarafından Sihirbaz lakabıyla tanınan Halis Karataş, 6 Ağuston 2016'ya kadar bindiği 21028 at ile 5740 birincilik kazandı. Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu yaşadı. Kayın pederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor 2016 yılı itibarıyla halen kırılamamıştır. 20 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşulan 7 yarışın tümünü kazanarak Türkiye rekoru kırmış, dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori'ye ortak oldu. Şampiyon jokeyin bu başarısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Üstün Başarı Ödülü ile mükafatlandırıldı. Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır. Soner'in “Yorgundum” adlı klibinde oynadı.

Haberin Devamı

Halit Karataş kendisine Sihirbaz lakabının verilmesiyle ilgili olarak “Çoğu zaman bir atın önceki yarışlarına veya idmanlarına baktığınız zaman hiç şansı görünmüyor. Ama öyle bir çalışıyorsunuz ki bir taktikle her şey değişiyor. Bu yüzden bana sihirbaz deniyor.” yorumunda bulunmuştu.