28.04.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Köfte için
Sosu için
Diğer malzemeler
Kızartmak için
Püf noktalar
Yapılışı
Ekmek içini ve soğanı rondodan geçirin. (Eğer rondonuz yoksa soğanı rendeleyip ekmeği ufalayabilirsiniz veya ekmek yerine galeta unu kullanabilirsiniz.)
Yumurtayı ve ince ince kıyılmış maydanozu, kıymayı da ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra baharatları ekleyip bir daha yoğurun. İyice yoğurduktan sonra ince ve uzun bir şekil verip tepsiye sıralayın. Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra elma dilim olacak şekilde kesin.
Daha sonra iyice kızmış sıvı yağda önce patatesleri sonra köfteleri kızartın. Kızartıp fazla yağını aldıktan sonra tepsiye bir köfte bir patates olacak şekilde sıralayın.
Daha sonra sos tencerenize bir kepçe kızartma yağından alın. Üzerine bir domates rendeleyin. Salçayı da ekleyip karışım homojen olana kadar karıştırın. İsterseniz içine sarımsak da atabilirsiniz. Kekik ve tuzu da ekledikten sonra ocağa alıp sosunuzu pişirin.
Daha sonra tepsideki köfte ve patateslerin üzerinde gezdirerek sosu tepsiye yayın. Fırına atmadan önce bir domatesi halka halka doğrayıp üzerine dizin. Biberlerin de içini temizledikten sonra aralarına dizin. Fırına sürmeden önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı ılık suyu tepsiye dökün.
200 derece önceden ısıtılmış fırında İzmir köfteniz 1 saatte pişecektir.
(Yine de ara sıra kontrol edin, süre fırına göre değişebilir.)
Afiyet olsun.