Gündem İYİ Parti’den, CHP’ye katılan Kaya’ya sert tepki

İYİ Parti’den, CHP’ye katılan Kaya’ya sert tepki

05.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye katılmasının ardından, Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın da ayrı rotayı izlemesi İYİ Partilileri öfkelendirdi.

İYİ Parti’den, CHP’ye katılan Kaya’ya sert tepki

COŞKUN ERGÜL Ankara - İYİ Parti, partilerinden istifa edip CHP’ye katılan Antalya Milletvekili Aykut Kaya’ya sert tepki gösterdi. Kaya’nın “çok önemli bir konu var, görüşebilir miyiz” diyerek kendisini aradığını aktaran İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Kuliste bir kenara geçtik, heyecanlı bir şekilde, ‘Özgür Özel beni davet etti, kendisi ile görüştüm’ dedi. Ben de ‘sen İYİ Parti’nin milletvekilisin, bir başka partinin genel başkanı ile görüşüyorken mutlaka yetkili kurullarının bundan haberdar olması lazım, siyasi nezaket gereği’ dedim. Ne konuştuklarını sordum; ‘Özgür Özel ‘beni çok yakından takip ettiğini, sadece beni değil başka arkadaşlarımızı da yakından izlediğini söyledi ve beni partisine davet etti’ dedi. ‘Peki katılacak mısın?’ dedim; ‘Yarın istifa edeceğim, bunu size nezaketen bildiriyorum, sonra da CHP’ye katılacağım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çömez, Kaya’nın istifasına “Güneş Motel” benzetmesi yaptı. İstifa edip başka partiye geçenin vekilliğinin düşürülmesi için kanun teklifi vereceğini belirten Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban da “İstifa etmek bir tercihtir, fakat giderken arkanızda bıraktığınız arkadaşları küçümser ya da artık ‘onlardan bir halt olmaz’ tarzında yazarsanız buna itiraz ederim. İstifa edecek olan varsa, bundan sonra adam gibi etsin” ifadesini kullandı. Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de, “Biz kimin niye istifa ettiğini biliyoruz, konuşmuyoruz. İstifanın da bir namusu var” diye konuştu.