Gündem‘İstifa edersem kaotik durum olur’

‘İstifa edersem kaotik durum olur’

28.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eleştirilerin hedefi olan Kızılay’a ilişkin iddialara yanıt verdi. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Kınık, “İlk gün oradaydık” diyerek hareket saatlerini paylaştı.

‘İstifa edersem kaotik durum olur’

ÖNDER YILMAZ Ankara - Kınık, Ahbap derneğine çadır satışıyla ilgili ise “Ahbap Derneği’ne 10 Şubat’ta çadır satışı yapıldı. İşlem benim haberim olmadan yapıldı. Cemiyetin iktisadi teşekkülü zarar edemez. Bize sorumluluk olarak döneceği için kendi iktisadi teşekkülünden ben de yani Kızılay olarak çadırı iktisadi teşekkülümden parayla alıyorum, AFAD’ın da alması doğal. Ahbap yerine AFAD veya Kızılay’ın kendisi de çadırı gönderseydi parasını ödeyecekti. İhaleye giriyor en düşük fiyat verip, üretip satıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kınık, ‘Neden istifa etmiyorsunuz?’ sorusu üzerine “Bu şuna benziyor; bir yerde yangın var, itfaiye teşkilatı yangını söndürmeye çalışıyor, bireleri de bu teşkilatın başarısız olduğunu ifade ediyor. Diyorlar ki, ‘görev yerini terket’. İşin realitesine uymayan yaklaşım. Bir görev zaafı varsa, denetleme fonksiyonunu icra ediyorsunuz. Kızılay yönetim kuruluyla yönetilir. Genel başkan istifa ettiği anda iki ay içinde genel kurulunu yapmak zorunda. Kızılay genel başkanıyla başkanı yönetim kurulu istifası halinde kızılay idari anlamdaki işleri durur. 300 bin gönüllümüzün yönetilmesi kaotik duruma dönüşür” dedi.