Gündemİstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi! Ülkeden çıkışı yasaklı tam 309 adet papağan

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi! Ülkeden çıkışı yasaklı tam 309 adet papağan

06.08.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı'nda ülkeden çıkışı yasaklı olan tam 309 adet Jako papağanı ele geçirildi. Gizli bölmelere saklanmış papağanlardan 5 tanesinin öldüğü belirlendi. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı'nda Kongo'dan getirildiği belirlenen ve ülkeden çıkışı kısıtlanmış olan 309 adet Jako türü papağan ele geçirildi. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Kargo bölümünde koliler arasında özel bölmelerde bulunan papağanların 5 tanesinin öldüğü belirlendi. Papağanların Irak ve Taylan'da gönderileceği belirlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi Ülkeden çıkışı yasaklı tam 309 adet papağan

İstanbul Havalimanı kargo bölümünde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 309 papağan ele geçirildi. 4 Ağustos'ta Havalimanı'nın kargo bölümünde yapılan incelemelerde, kolilerin gizli bölmelerinde 5'i ölü 309 jako papağanı bulundu.

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi Ülkeden çıkışı yasaklı tam 309 adet papağan

Kargoya ait evraklar incelendiğinde, uluslararası dolaşımı ve ticareti için zorunlu olan 'CITES' belgelerinin bulunmadığı anlaşılan papağanlara el konuldu. Kongo’dan transit olarak ülkemize gelen papağanların buradan Irak ve Tayland'a gönderileceği belirlendi.

KONGO'DAN ÇIKIŞI KISITLI

Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'nin (CITES) Poicephalus gulielmi (Jardine) papağan türü için düzenlenmiş belgelerinin olduğu, ancak papağanların Kongo’dan çıkışı kısıtlanmış olan Jako türüne ait olduğu tespit edildi. El konulan papağanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilerek Polonezköy’de özel bir hayvanat bahçesindeki yediemin alanında karantina altına alındı. Burada bakıcılar tarafından günlük beslenme programı hazırlanan papağanlar, çeşitli kuruyemiş, meyve ve özel yemlerle besleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi Ülkeden çıkışı yasaklı tam 309 adet papağan

Papağanların karantina sonrasında kalıcı olarak belirlenecek yeni yaşam alanlarına gönderilmesi bekleniyor.