Gündemİsrail uçağında gözaltına alındılar

İsrail uçağında gözaltına alındılar

21.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Kağıthane’de Filistinli iş insanın öldürülmesi olayının 3 katil zanlısı, Romanya’da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, İsrail uçağından indirilerek gözaltına alındıkları öğrenildi.

İsrail uçağında gözaltına alındılar

Ferit ZENGİN - Kağıthane’de geçtiğimiz pazar akşamı susturucu takılı silahla düzenlenen saldırıda park halindeki araçta bulunan Anas Abdel K. (30) hayatını kaybetti, iş ortağı Fadı M. (31) ile koruması Eray K. yaralandı. İstanbul polisi olayla ilgili soruşturma kapsamında azmettirici olduğu iddia edilen L.E.E ile I.A., A.F.M.M ve P.Y.’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Emniyet’ten açıklama

Saldırıyı gerçekleştiren Filistin uyruklu G.S, T.S ve S.A.’nın ise Bulgaristan’a kaçtıkları belirlendi.

Interpol üzerinden Bulgar polisi ile irtibata geçen emniyet yetkilileri saldırganların Romanya’ya geçtiklerini tespit etti. Romanya polisi şüphelileri, kaçmak için bindikleri İsrail uçağında gözaltına aldı. Konuya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “20 Ağustos 2024 tarihinde Interpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda ülkemizden çıkış yapan G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya’da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Her suç ve suçlunun yurt içinde ve yurt dışında takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Haberin Devamı

Silahlı kavganın intikamı

Saldırının, 2 yıl önce yine Kağıthane’de alacak-verecek meselesi nedeniyle meydana gelen silahlı kavganın devamı olduğu öne sürülmüştü.  Emlak ticareti yapan Anas Abdel ile ortağı Fadı M.’nin karıştığı 2 yıl önceki olayda, son saldırının azmettiricisi olduğu öne sürülen L.E.E. isimli şahsın yaralandığı iddia ediliyor.