Gündemİnönü Stadyumu Gül'ün yakın takibinde

İnönü Stadyumu Gül'ün yakın takibinde

27.08.2013 - 23:04 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, taraftarı olduğu Beşiktaş'ın yeni İnönü Stadyumu projesini yakından takip ediyor. Gül, çarşamba günü Tarabya Köşkü'nde görüşeceği Beşiktaş Spor Klübü yöneticilerinden, kendi kişisel tarihinde de önemli yeri olan stadın yıkımı ve yeni stad projesi konusunda bilgi alacak.

İnönü Stadyumu Gülün yakın takibinde

30 Ağustos törenleri nedeniyle perşembe gününden sonra Ankara'ya dönmesi beklenen Cumhurbaşkanı Gül; MGK toplantısınının ardından gittiği İstanbul'da yazlık çalışmalarını, Tarabya Köşkü'nde sürdürüyor. Suriye'deki gerilimi yakından izleyen Cumhurbakanı Gül, Tarabya Köşkü'ndeki olağan temaslarına çarşamba günü de devam edecek. Mısır'daki gerilimin Arap ve İslam dünyasındaki derin ayrışmanın giderilmesi için çaba içinde olduğu belirtilen Gül, çarşamba günü saat 11.00'de ilk olarak Türk - Arap Diyaloğu Platformu üyelerini kabul edecek. Gül, saat 15.00'de ise MÜSİAD yönetimi ile bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş Milangaz basket takımını kabul etmişti
Gül, saat 15.00'de ise Tarabya Köşkü'nde Beşiktaş Spor Kulübü yönetimini kabul edecek. Beşiktaş taraftarı olan Gül, geçen yıl 15 Haziran 2012 tarihinde, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri ile sezonu 3 kupayla tamamlayan Beşiktaş Milangaz basketbol takımını da kabul etmişti. Gül, geçen yıl CNN Türk'te Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu programında da, İnönü stadyumu konusunda, şunları söylemişti:

Stadın yerine gökdelen yapılmasın
"Beşiktaş stadyumunun bir saray bahçesinde olduğunu, saray bahçesinin yıkılıp yapıldığını, oranın korunması, oranın bu şekliyle korunması da o stadyumun orada olmasıyla sağlanmıştır. O stadyumun oradan gitmesinden bir dönem sonra oraya yine bir gökdelen yapılır. O nedenle oranın doğasına uygun bir stadyum yapılması daha iyi olacaktır" demişti. Gül'ün, Beşiktaş yönetimini kabulünde, kendisine stad projesi konusunda ayrıntılı bilgi verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Pilotların aileleriyle görüşecek
Gül, THY'nin İstanbul-Beyrut seferini yapan uçuş ekibinden ve Lübnan'da kaçırılarak esir tutulan Pilot Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca'nın ailelerini de çarşamba günü saat 16.30'da kabul ederek görüşecek.