09.10.2018 - 22:13 | Son Güncellenme:
İnegöl Köfte nasıl yapılır? Yurdumuzun dört bir yanında oldukça sevilen İnegöl Tarifi'ni sizler için hazırladık. İşte İnegöl Köftesi yapımı ile ilgili tüm detaylar...
İnegöl Köfte Tarifi (Ev Yapımı)
Sakız kıvamında olan İnegöl köfte lezzetini sevmeyeniniz yoktur. Marketlerde satılan, içinde ne olduğunu bilmediğimiz uzun köftelerden bahsetmiyorum. İnegöl’de, kendine has lezzetiyle yapılan yuvarlak köftelerden bahsediyorum. İşin püf noktası, köfte harcını toplam 36 saat buzdolabında bekletmek. Sonuç; gerçekten harika bir lezzet.
İşte tüm ayrıntılarıyla hazırladığımız, ev yapımı İnegöl köfte tarifi; köfte harcının bekleme süresi bir hayli uzun olduğu için, denemek isteyenler planlamayı iyi yapsınlar. Şimdiden afiyetler olsun.
İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 kg dana kıyma,
Yarım su bardağı galeta unu,
2 tatlı kaşığı karbonat,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı limonun suyu,
Yarım su bardağı su,
1 yemek kaşığı tuz.
İnegöl Köfte Yapılışı
Bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, tuzu ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz.
24 saat buzdolabında bekletip dinlendiriyoruz.
Başka bir kabın içerisine karbonat ve limonun suyu koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.
Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.
Soğanları rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kıymaya ilave ediyoruz. (suyunu kullanmıyoruz)
Kıymayı yeniden iyice yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz.
Buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz.
Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
Not: Fırında (önceden ısıtılmış 200° de 10-15 dakika) ya da mangalda da pişirebiliriz.