Gündem‘İlham kaynağım bir çift mavi göz’

‘İlham kaynağım bir çift mavi göz’

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı’nı geçerek Ocean’s 7 parkurlarının üçünü geride bırakan Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu (23) sosyal medya paylaşımında, “Sizlere ve hayatımın ilhamı bir çift mavi göze müteşekkirim. Bu hikaye sizsiz gerçek olamazdı, bu bayrak daha çok kıtada gururla dalgalanacak” dedi.

‘İlham kaynağım bir çift mavi göz’

Bir çift mavi göz” tanımıyla başarısında Atatürk’ün etkisini vurgulayan ve yedi açık deniz parkurundan oluşan Ocean’s 7’yi tamamlayıp, adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmak isteyen Aysu Türkoğlu, yüzme maratonuna devam ediyor.

Haberin Devamı

Gurur tablosu

Türkoğlu ilk olarak 2022’de Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek en genç Türk sporcu ünvanını aldı. 2023’te 11 saat 48 dakika 19 saniyede Kuzey Kanalı’nı geçerek ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Mart 2024’te ise 13 derecelik soğuk suda köpek balıklarına meydan okuyarak Cook Boğazı’nı 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamladı. Haziran ayında Ocean’s 7’den ayrı olarak 22 Bridges Manhattan (48 km) parkurunu tamamlayan Aysu Türkoğlu, Ocean’s 7’nin dördüncü parkuru olan Catalina Kanalı’nı geçmeyi hedefliyor. Genç yüzücü, dünyanın en prestijli açık su yüzme rotalarından biri olan Catalina Adası ile Los Angeles County arasındaki 32,5 km’lik kanalı da başarıyla yüzmüştü. - KENAN GÜRBÜZ / Muğla