Gündemİlaçları uzman hekim yazacak

İlaçları uzman hekim yazacak

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle, prostat büyümesine karşı önerilen ilaçların birlikte kullanımı engellenirken, ilaçlar sadece üroloji uzman hekimlerince reçete edilebilecek.

İlaçları uzman hekim yazacak

Aykut Yılmaz / Ankara Düzenlemenin vatandaşlara yük getireceğini belirten Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, değişiklik le milyonlarca vatandaşın raporlarının geçerli olmadığını, yeniden rapor almak için vatandaşların hastanelere akın edeceğini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta 28 Nisan’da yaptığı değişiklikler, 6 Mayıs’ta yürürlüğe girdi. Yapılan değişikliklerle prostat büyümesinde kullanılan ilaçların birlikte kullanımı engellendi. Sadece hipertansiyonu olan hastaların birden fazla prostat ilacı kullanmasına izin verilecek. Bu ilaçlar artık üroloji uzman hekimlerince reçete edilebilecek. Değişiklikleri eleştiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, şöyle konuştu: “Pek çok prostat hastasına tedavide tek ilaç yetmiyor. Oysa yapılan değişiklik ile prostat büyümesinde kullanılan ilaçların birlikte kullanımı engellendi. Bu da prostat hastalarının tedavilerini aksatacak bir uygulama olacak. Bu ilaçlar artık üroloji uzman hekimlerince reçete edilebilecek. Ülkemizde üroloji uzman hekimi bulunmayan ilçeler ve hastaneler var. Dolayısıyla karar pandemi döneminde risk altında bulunan bu kişileri hastanelere gitmek zorunda bırakıyor.”

Yazarlar