GündemIçtüzük davetine mektupla ret

Içtüzük davetine mektupla ret

08.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP MYK’da Meclis Başkanı Kahraman’ın içtüzük çağrısı, Katar krizi ve Darbe Komisyonu’nun ön raporu ele alındı. İçtüzük çağrısına olumsuz yanıt vereceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, gerekçesini Kahraman’a iletecek...

Içtüzük davetine mektupla ret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu’na başkanlık etti. 3 saati aşan MYK’da, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın grup başkanlarına yaptığı çağrı, Katar krizi, Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun ön raporu değerlendirildi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Kahraman’dan bir davet metni aldığını belirterek, “Grup başkanlarına yapılmış bir çağrı var. Ancak, 16 Nisan’daki gayrimeşru referandumun getirdiği çift başlılık neticesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin grup başkanı olan Binali Bey, partisinin genel başkanı değil. Dolayısıyla yetkili değil. Adeta bir yardımcı şoför pozisyonunda, muhatap almak doğru olmayacaktır, eşitler arası bir toplantı olmak durumundadır” dediği ifade edildi. Konuya ilişkin ret gerekçelerini bir mektupla Kahraman’a bugün ileteceğine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun “Bu anayasa meşru bir anayasa değil, gayrimeşru bir anayasa, bu anayasanın sonuçlarını kabul edileceği anlamına gelecek bir toplantıya katılmamız doğru olmayacaktır” değerlendirmesini de ilettiği belirtildi. MYK toplantısında bazı üyelerin, ilk toplantıya katılımın doğru olabileceğine işaret ettiği öğrenildi, ancak bu öneri kabul görmedi.
Katar krizi değerlendirildi
Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Katar krizi başta olmak üzere Ortadoğu’daki mevcut duruma ilişkin bir değerlendirme yaptı. Katar ile Türkiye arasında imzalanan iki anlaşmanın alelacele gündemin geri sıralarında olmasına karşın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olmasını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Bu açık bir siyasi pozisyon almaktır. Türkiye’yi Katar’ın yanında konumlandıran bir davranıştır. Türkiye, geleneksel dış politikasının da öngördüğü biçimde Arap dünyasının iç sorunlarında taraf olmamalıdır. Gelen iki anlaşmaya hayır oyu kullanacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti ve genel başkanları dünyaya adeta meydan okumak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Toplantıda, Kıdem Tazminatı Çalıştayı değerlendirilirken, çalıştayın çıktılarının Ak Parti hükümetine sunulduğu anımsatıldı. Toplantıda, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların daha aktif davranması gerektiği görüşü dillendirildi.

Haberin Devamı