Gündem Hürjetimiz 2021’de pilotların hizmetinde

Hürjetimiz 2021’de pilotların hizmetinde

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Yerli eğitim uçağımız Hürkuş ile bu yıl sonunda pilot eğitimlerinin başlayacağı, aynı uçağımızın silahlı olarak muharebelere bundan bir yıl sonra katılacağı ve Hürjetimizin de 2021’de pilotlarımızın hizmetinde olacağı müjdesini vermek isteriz” dedi.

Hürjetimiz 2021’de pilotların hizmetinde

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan değişik rütbelerdeki 52 pilota, diploma ve bröveleri törenle verildi. Üs komutanlığındaki hangar içerisinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Ege Ordusu Komutanı Orgenaral Abdullah Recep, ilgililer ve pilotların aileleri katıldı.

Haberin Devamı

Uçuş eğitimini başarıyla tamamlayan pilotlara diplomaları ve bröveleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Recep tarafından verildi. Törende konuşan Güler, kahraman silah arkadaşlarının, kendilerine verilen görevleri özverili ve başarılı bir şekilde yerine getirdiklerini, gelecekte de kendilerine verilecek görevleri aynı gayret ve heyecanla gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

‘Devam edecek’

“Bugün, 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü, çok daha disiplinli, motivasyonu, kendine inancı çok daha yüksek bir Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var” diyen Oktay, bu başarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği, kararlılığı yanında, komutanların emeği, gayreti ve çabalarının da büyük payının bulunduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

Güçlü bir ordunun tesisinde, yerli ve milli savunmanın, milli savunma sanayisinin ne kadar önemli olduğunun hep birlikte görüldüğünü, hava sahası hakimiyetinin ve genelde havacılığın, muharebe meydanında ne kadar önemli olduğunun son yıllarda operasyonlarla bir kez daha yaşanarak görüldüğünü söyleyen Oktay, insanlı, insansız hava unsurlarının mükemmel bir koordinasyonla muharebedeki başarıda son derece etkin olduklarını, olmaya da devam ettiklerini kaydetti.

Hürjetimiz 2021’de pilotların hizmetinde

Yerli vurgusu

Bu sahada en önemli unsurun, milli ve yerli ürünlerin gittikçe artan oranda kullanılması olduğuna işaret eden Oktay, yerli İHA ve SİHA’larla, bunların yanında uçaklarda kullanılan yerli mühimmatlar, bunların entegrasyonu ve pilotların müthiş becerileriyle en iyi sonuç alacak şekilde kullanılmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Oktay, “Yerli eğitim uçağımız Hürkuş ile bu yıl sonunda pilot eğitimlerinin başlayacağı, aynı uçağımızın silahlı olarak muharebelere bundan bir yıl sonra katılacağı ve Hürjetimizin de 2021’de pilotlarımızın hizmetinde olacağı müjdesini vermek isteriz” dedi.

Saldırı ve genel maksat tipi helikopter programına da değinen Oktay, T625 helikopterinin uçuşunu da bu yıl sonunda hedeflediklerini, milli muharip uçak tasarımının hızla devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Ordumuz güçlendi’

Oktay, şöyle konuştu: “Gerek terörle mücadelede gerekse Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında sergilediği üstün başarılar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, her açıdan günün doruklarında olduğunu dost düşman herkese göstermiştir. Bu harekatlarla Türkiye, Suriye meselesinin siyasi çözümünde sahadaki ve masadaki konumunu perçinlemiştir. 15 Temmuz FETÖ ihaneti sonrasında gerçekleştirdiğimiz bu iki önemli harekat, Türkiye’nin askeri kapasitesini göstermesinin yanı sıra kahraman ordumuzun caydırıcılığını da güçlendirmiştir. Türk milleti artık geleceğine artık çok daha güvenle bakar hale gelmiştir.” İZMİR - AA