GündemHer şey 2 dakika 10 saniyede oldu! Okul müdürü İbrahim Oktugan cinayetinde istenen ceza belli oldu

Her şey 2 dakika 10 saniyede oldu! Okul müdürü İbrahim Oktugan cinayetinde istenen ceza belli oldu

26.10.2024 - 13:39 | Son Güncellenme:

İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı odasında silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki yabacı uyruklu öğrenci Y.K. hakkında 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Eyüpsultan’da 7 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda 17 yaşındaki yabancı uyruklu öğrenci Y.K, okuduğu okulun müdürü İbrahim Oktugan’ı odasında silahla vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Oktugan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan öğrenci Y.K hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Haberin Devamı

2 DAKİKA 10 SANİYE SONRA KOŞARAK OKULDAN ÇIKTI

Hazırlanan iddianamede Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) Y.K’nin dışında SSÇ’ler A.A ve A.S de sanık olarak yer aldı. İbrahim Oktugan’ın olay günü okula 09.39’da geldiği, Y.K’nin ise hemen arkasından 09.40’ta okula girdiği anlatılan iddianamede, SSÇ’nin 2 dakika 10 saniye sonra koşarak okuldan çıktığı anlatıldı. İddianamede SSÇ Y.K’nin ifadesine de yer verildi. Okula başka bir okuldan dönem ortasında geldiğini anlatan Y.K, “Hakkımdaki disiplin suçları sebebiyle annem okula çağırıldı. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasında annem ile aramızda Arapça konuştuk. Bunun üzerine müdür, ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse başka dil konuşamaz’ diye bağırıp anneme O… diyerek üzerine yürüdü” dedi.

Haberin Devamı

Her şey 2 dakika 10 saniyede oldu Okul müdürü İbrahim Oktugan cinayetinde istenen ceza belli oldu

“BACAĞINA VURURSAN ÖLMEZ KARNINA SIK”

Olaydan bir gün önce arkadaşıyla karşılaştığını ve İbrahim Oktugan’ın okulda olup olmadığını sorduğunu anlatan Y.K, “Gelip dövsem mi? diye sordum. O da bana, ‘çok iyi olur. Karnına vurursun. Bacağına vurursan ölmez. Karnına sık’ dedi. Ben de sonrasında M.K’den aldığım silahla okula gitmeye karar verdim” dedi. Odaya girdiğinde İbrahim Oktugan’ın kendisini görünce ayağa kalktığını anlatan Y.K, “Elini havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. İki mermim vardı. İkisi de karnına isabet etti” dedi.

“YAKLAŞMAYIN SİZİ DE VURURUM”

İddianamede sanık olan iki SSÇ ise olayla ilgilerinin olmadığını söyleyerek, “Y.K’nin ne amaçla okula geldiğini bilmiyorum. Silah sesini duyunca odaya doğu gittik. Y.K peşinden koşan kişilere, ‘yaklaşmayın sizi de vururum’ dedi” dediğini anlattılar.

İbrahim Oktugan’ın eşi Fatma Oktugan ve Görkem Oktugan’ın avukatları İbrahim Ethem Abikoğlu aracılığıyla savcılığa dilekçe vererek şikayetçi oldukları da iddianamede yer aldı.

ÖĞRETMENLER DE İFADE VERDİ, “KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİ”

Okulda görev yapan ve Y.K’nin annesi ile birlikte İbrahim Oktugan ile konuştuğu sırada odada olan öğretmenlerin de ifadesi alındı. İfadesi alınan öğretmenler, “Y.K’nin öğretmenine küfür etmesinden dolayı ilişiğinin kesildi. Bu sebeple annesi okula çağırıldı. Türkçe bilmelerine rağmen aralarında Arapça konuştukları için kimse bir şey anlamadı. Bunun üzerine İbrahim Oktugan, Türkçe konuşmaları gerektiğini söyledi. Ancak Y.K, “Sana mı soracağım. İstediğim gibi konuşurum’ diyerek elini kolunu sallamaya başladı. Annesi Nada K. de sinirlenerek, ‘beceremiyorsanız okuldan alırım. Paramı istiyorum’ dedi. İbrahim Oktugan da, ‘Aranızdaki konuşmayı anlayamadığımız için Türkçe konuşmanızı istedim. Yanlış anlaşılacak ya da tepki gösterilecek bir durum söz konusu değildir’ dedi. İbrahim Oktugan ne öğrencilere ne de öğretmenlere yönelik en ufak bir kötü sözü ya da davranışı yoktu. Olay sırasında Y.K ya da annesine karşı hakaret ya da ırkçı bir söz kullanmadı” dedi.

Haberin Devamı

24 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede tutuklu SSÇ Y.K hakkında, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar, diğer SSÇ’ler A.A. ve A.S. hakkında ise “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye yardım” suçundan 5 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis istendi.