13.04.2018 - 14:26 | Son Güncellenme:
Genelde pandispanya, çikolata sos ve kremşanti gibi malzemelerle hazırlanan mozaik pasta ülkemizde bazı hünerli eller tarafından pötibör bisküvi kullanılarak hazırlanınca Türk mutfak kültürüne farklı bir lezzet olarak kazandırıldı. Şimdi sizlere pötibör bisküvi ile dakikalar içinde hazırlanan muhteşem bir mozaik pasta tarifi vereceğiz. Tarifimiz için önce malzeme listesi…
Mozaik Pasta İçin Malzemeler
Pötibör bisküvili mozaik pasta için malzemeler şunlardır;
• 125 gr margarin ya da tereyağı
• 1 litre süt
• Bir su bardağı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 500 gr pötibör bisküvi
• 1 paket vanilya
• Streç film
Mozaik Pasta Yapılışı
Pötibör bisküvili mozaik pasta için öncelikle derin bir tencerede, süt, kakao, toz şeker ve vanilya güzelce karıştırılır. Pürüzsüz sıvı bir karışım olduktan sonra ocağa konulur ve karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında 125 gr margarin ilave edilip, ocağın altı kısılır ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.
Ardından karışım, ilk sıcaklığı çıkması için soğumaya bırakılır. Pötibör bisküviler küçük parçalar halinde kırılır ve geniş bir kaba koyulur. Çikolata sosun ilk sıcaklığı çıkıp ılınınca bisküviler ilave edilir ve karıştırılır. Karışım daha sonra streç film üzerine dökülüp, isteğe göre üçgen ya da rulo şeklinde sarılarak şekil alması ve soğuması için yarım saat buzlukta bekletilir.
Buzdolabında dinlendirildikten sonra streç filmden çıkartılarak dilimler halinde servis yapılır.
Farklı Alternatifler
Mozaik pastanın içerisine arzuya göre fındık badem gibi malzemeler de eklenebilir. İsteyenler hazır çikolata sosu da kullanabilir. Görüntüsünden dolayı mozaik pasta adını alan bu muhteşem ötesi lezzet, arzuya göre beyaz çikolata ya da meyveli pudinglerle de rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca kakaolu bisküvi ve beyaz çikolata kullanmanızı da öneririz.