GündemHelikopter destekli El Kaide operasyonu

Helikopter destekli El Kaide operasyonu

19.12.2008 - 09:46 | Son Güncellenme:

.

Helikopter destekli El Kaide operasyonu

İstanbul, İzmir ve Manisa'da yakalanan El Kaide üyelerinin, 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini gerçekleştirmek amacında oldukları belirlendi. Örgütün hedef olarak İngiltere, Amerika, İsrail konsoloslukları seçtikleri belirlendi. Afganistan ve Pakistan'da canlı bomba eğitimi alarak bir süre önce İstanbul'a gelen bazı örgüt 1 kişiyi öldürdüğü, adam kaçırma, cinayet ve soygun olaylarına da karıştıkları tespit edildi.

İstanbul Emniyeti, Kaplancılar'dan ayrılan A. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide üyelerinin silahlı soygun, gasp, yağma, adam yaralama ve cinayet işledikleri yönünde bilgisi üzerine çalışma başlattı. 1 yıl teknik ve fiziki takip yürütüldü. A. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide yapılanmanın, 5 kişiyi kaçırarak işkenceden geçirdiği ve yüklü miktarlarda para aldığı belirlendi. Örgüt, para vermek istemeyen 5 kişiyi de silahla yaraladı. 1 kişiyi de silahla vurarak öldürdü.

KUYUMCU SOYGUNU GİRİŞİMİ

Örgüt üyeleri, Maltepe'de soygun için girdikleri bir kuyumcuyu soyamayınca kaleşnikoflarla taradı. Örgütün topladığı yüklü miktarda para örgüt üyelerinin evlerinde bulundu.

HELİKOPTER DESTEKLİ BASKIN
Terörle Mücadele ekipleri, helikopterlerinin de kullanıldığı operasyonda yakalanan 60 kişiden 30'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. 30 kişinin sorgusu sürüyor.

METROPOL SİLAHLI EYLEM GURUBU
El Kaide üyelerinin, Gaziantep'te operasyonla etkisiz hale getirilen Selefi grubuyla bağlantılı olduğu da saptandı. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide yapılanmasının, örgütün metropol silahlı eylem grubu olduğu belirlendi.

Polis, 1 yıl süren çalışmasında ve evlerden ele geçen bilgisayarlarda yaptığı incelemede, örgüt üyelerinin 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini düzenlemeyi planladıkları belirlendi. Örgütün hedefindeyse İngiltere, Amerika ve İsrail Konsolosluklarının bulunduğu saptandı.

CANLI BOMBA EĞİTİMİ ALDILAR
Eylemlerde kullanılacak örgüt üyelerinin Pakistan ve Afganistan'da canlı bomba eğitimi alarak bir süre önce İstanbul'a geldikleri anlaşıldı. Eylemlere katılacak örgüt üyelerinin İstanbul Sultanbeyli'deki hücre evlerinde tutuldukları saptandı.

İSTANBUL EMNİYETİ DE HEDEFTİ
Örgütün, son dönemlerde El Kaide'ye yönelik yapılan operasyonlara misillemede bulunmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de saldırı planı yaptığı tespit edildi.




Yazarlar