GündemHedefte polisler var!

Hedefte polisler var!

14.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çok sayıda suç kaydı bulunan şüphelilerin yarattığı toplumsal tehdit, asayiş vakalarına müdahale eden kolluk kuvvetlerine yansımaya başladı.

Hedefte polisler var

Haftasonu Türkiye’nin 3 farklı ilinde güvenlik güçleri, saldırganların hedefi oldu. Konya’da 33 suç kaydı bulunan zanlı, polisi 7 bıçak darbesiyle yaralarken, Gaziantep’te de hırsızık ihbarına giden polis ekibine ateş açıldı.

Haberin Devamı

Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ın 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti tarafından öldürülmesi, ‘azılı suçluları’ gündeme getirmişti. Benzer bir vaka dün Konya Selçuklu’da yaşandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, bir kişinin sinir krize geçirdiği ihbarı geldi. Bunun üzerine adrese polis, eşliğinde sağlık görevlisi sevk ekildi. Ekipler evin önünde kapının açılması için beklerken, sinir krizi geçirdiği öne sürülen Emre Köroğlu, elinde bıçakla saldırdı.

Saldırıda polis memuru Mustafa Topuz, sırtından yedi bıçak darbesiyle yaralandı. Sadece son 1 yılda karıştığı suçlardan dolayı 10 kez gözaltına alınan ve 33 suç kaydı olduğu anlaşılan Köroğlu ise, polisler tarafından vurularak yakalandı. Hasteneye kaldırılan polis memuru Topuz’un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Gaziantep’te de bir hırsızlık ihbarı üzerine belirlenen adrese giden polis ekipleri, kaçmaya çalışan şüpheli şahsa ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.

Zanlı silah çekti

Polisin çağrısına olumsuz cevap veren şüphelinin silah çıkarması üzerine, polis de silahla karşılık verdi. Çatışmada yaralanan olmazken, gözaltına alınan şüphelinin çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi. Öte yandan Taksim’de görevli polis memurunu bıçaklayan şüpheli Oytun I. da dün tutuklandı.

Gaziantep’te hırsız polislere teslim olmak istemeyince çatışma çıktı.