GündemHava soğudu, kar bastırdı! Birçok kent beyaza büründü

Hava soğudu, kar bastırdı! Birçok kent beyaza büründü

21.10.2024 - 10:02 | Son Güncellenme:

Soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri başta olmak üzere mevsimin ilk karı düştü ve kuvvetini arttırarak devam ediyor. Yetkililer bugün ve yarın için de uyarı yaptı.

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

Doğu Karadeniz'de yaz başında küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara çıkan vatandaşlar, son günlerde etkili olan kar nedeniyle dönüş yolculuğunu hızlandırdı.

Haberin Devamı

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

ÇOBANIN İMDADINA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ YETİŞTİ

Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bölgede hayvancılık yapan vatandaşları zor durumda bıraktı. Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası Caferli Obası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapanınca, çobanlık yapan Murat Akbulut yaklaşık bin koyunuyla mahsur kaldı.

Akbulut'un yardım çağrısı üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Kar küreme araçları ve iş makineleriyle yollar açılarak Murat Akbulut ve koyunları zarar görmeden kurtarıldı.

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Murat Akbulut, “Kar yağışının bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. İmdadımıza hızır gibi yetişen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Allah razı olsun” dedi.

Haberin Devamı

ARDAHAN

Ardahanlılar haftanın yeni gününe karla uyandı. Ardahan’da sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa süreli etkili oldu. Kentte etkili olan yağış, trafiği olumsuz etkilemedi.

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

Ekim ayı ile beraber başlayan kar yağışı önce Posof’taki dağları kapladı. Gece başlayan kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu. İlçe beyaz örtüyle kaplanırken araç ve yaya trafiğinde aksamalar yaşandı.

ARTVİN’DE KAR

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yağlı köyü sonhabarın son renklerini barındırırken, dağların zirvelerinin karla kaplanmaya başlaması ile bölgede soğuklar kendini hissettiriyor. Sonbaharın sarı, turuncu ve kahverengi tonlarına bürünen ormanlar, görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğal yapısı ve huzur veren atmosferiyle bilinen Şavşat, her mevsim farklı güzellikler sunsa da sonbaharda ayrı bir görsel şölen yaşanıyor.

Öte yandan Şavşat’ta, yoğun kar yağışı nedeniyle yayla yolunda mahsur kalan 4 kişi, arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı.

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

KOCAELİ

Kocaeli’nde yaşayan Arif Temiz, köyü olan Yağlı köyüne gelerek, sonbahar manzaralarını drone ile havadan görüntülerken, kar yağışıyla birlikte sonbaharın muhteşem görüntüleri yağlı tablo resimleri aratmadı.

YÜKSEKOVA-VAN KARA YOLUNDA KAR YAĞIŞI

Son iki ayda havaların soğumasıyla bölgede yağışlar yüzünü göstermeye başladı. Sabah saatlerinde Van’dan Yüksekova’ya ve Yüksekova’dan Van’a yolculuk yapmak için yola çıkan sürücüler Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı sürpriziyle karşılaştı. Sürücüler lapa lapa yağan kar yağışını kaydederken, kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise yolda kaldı.

Haberin Devamı

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

VAN'DA HER YER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Van'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak, hava sıcaklığının düşmesiyle yerini doluya bırakırken, kısa süre içinde bazı bölgeler beyaza büründü.

Van'da sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ortaya çıkan görüntü ise kışı aratmadı. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından sabah aniden başlayan dolu yağışı, kış görüntülerini aratmayan manzaralar oluşturdu. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan dolu, şehrin bazı bölgelerinde beyaz bir örtü bırakırken, vatandaşları ise hazırlıksız yakalandı.

Hava soğudu, kar bastırdı Birçok kent beyaza büründü

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, Van ve Hakkari çevrelerinde akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışının görülebileceği tahmin ediliyor.