GündemHarikaların ‘Alice’i müzikal dünyada

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi şubat ayının kapağına Lewis Carroll’ın ölümsüz eserinden uyarlanan ‘ALICE’ müzikalini taşıyor. Bunun yanı sıra dergi Türkiye’den ve dünyadan kültür sanat olaylarını mercek altına alıyor...

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada

Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilen ‘Alice Harikalar Diyarında’ eser, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak sahnedeki yerini alıyor. ‘ALICE’ adı ile izleyicisiyle buluşacak olan müzikalde Serenay Sarıkaya, Alice olarak izleyicisinin karşına çıkmaya hazırlanırken Ezgi Mola, Kraliçe; Enis Arıkan, Tavşan; Şükrü Özyıldız, Şapkacı; İbrahim Selim, Kral, Merve Dizdar ise Kedi rolü ile başrolleri paylaşacaklar.
BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicisiyle şubat ayında buluşacak olan müzikal; sahne prodüksiyonu, etkileyici görsel efektleri, benzersiz kostümleri, müzikleri ve birbirinden yetenekli oyuncu kadrosu ile büyüleyici bir sahne şovuna hazırlıyor. Bu büyük prodüksiyon bugün piyasaya çıkan Milliyet Sanat dergisinin kapağında yer alıyor. Asu Maro müzikalin başrol oyuncuları Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Niemeyer 111 yaşında

Derginin plastik sanatlar sayfaları ise İpek Duben röportajı ile açılıyor. İstanbul Modern tarafından düzenlenen Gala Modern kapsamında ‘Kosova’ isimli eseri, müzenin eğitim programlarına katkı sağlamak amacıyla aralık ayında satışa sunulan İpek Duben, hem eserini hem de göçmenliği anlattı. Plastik sanatlar bölümü ayrıca ‘Duvarları Olmayan Müze’nin üçüncü sergisi ‘Cadılarla Dans Etmek’ hakkında bir habere, Theo Esthetu’nun Akbank Sanat’ta yeni açılan sergisine dair bir tanıtım yazısına, Depo’daki ‘Masum Değiliz’ sergisi hakkında bir söyleşiye, İş Sanat Kibele’deki ‘Evrenin Nabzı’ sergisi üzerine sanatçı Maria Kılıçoğlu ile yapılan bir röportaja ev sahipliği yapıyor.

Mimari sayfalarında ise Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer’ın 111’inci doğum günü vesilesiyle bir inceleme yazısı yer alıyor.

Haberin Devamı

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada

Konser öncesi Khruangbin

Milliyet Sanat’ın müzik sayfaları ise bu ay hem genç hem güçlü isimlere ev sahipliği yapıyor. Avustralyalı müzisyen Julia Jacklin’in yeni albümü ‘Crushing’e dair bir değerlendirme, Ute Lemper ile yapılmış bir söyleşi, Önder Focan ve Şallıel Bros.’un ‘Funkbook’u, psikedelik rock’un Türkiye’de de sevilen grubu Khruangbin’in şubat ayındaki İstanbul konseri öncesi bir portresi müzik sayfalarındaki konulardan sadece birkaçı.

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada
‘Tekliğin Türküsü’

Edebiyat bölümünde ise Şebnem İşigüzel’in kaleminden bu ay ‘Tekliğin Türküsü’nü söyleyen Sevgi Soysal’ı okumak mümkün. Yanı sıra Hatice Meryem ile yeni romanı ‘Yetim’ üzerine yapılmış bir söyleşi, Neslihan Önderoğlu’nun edebiyat ve sinemaya dair yazısı, Fikret Ürgüp’ün ‘Çivili Sandıklar’ı hakkında bir değerlendirme ve Görkem Yeltan ile ‘Korkusuz Meles’ üzerine yapılmış bir söyleşi okurun karşısına çıkıyor.

Selvi’nin kaleminden dostu Gülriz Sururi

Milliyet Sanat’ın sahne sanatları bölümünde bu ay kaybettiğimiz Türk tiyatrosunun efsane oyuncusu Gülriz Sururi’yi dostu ve Milliyet Sanat yazarı Seçkin Selvi anlatıyor. Selvi, Sururi’yi şu sözlerle tarif ediyor dergide: “Dokunduğu herkese mutluluk, herkese sevinç, herkese direnme gücü, değdiği her şeye hayat, her şeye can katıyordu.” Ayrıca DOT - Zorlu PSM ortak yapımı ‘Bırak İçeri Gireyim’in provalarına giren Milliyet Sanat dergisinde oyunun yönetmen Murat Daltaban ile yapılmış söyleşi okunabilir. Dünya sahnelerinden ise bu ay okurun karşısına Moliere’in ‘Tartuffe’üne yeni bir yorum katan Litvanyalı yönetmen Oskaras Korsunovas’ın ‘Tartufias’ı ile ilgili bir değerlendirme ve Taşra Kabare’nin yeni oyunu ‘Sultana’ üzerine bir söyleşi ve Baba Sahne’deki ‘Don Kişot’um Ben’e üzerine kaleme alınmış bir eleştiri bulunuyor. Derginin sinema bölümünde öne çıkan konulardan biri Yorgos Lanthimos’un yönettiği 10 dalda Oscar adayı ‘Sarayın Gözdesi’ hakkında bir inceleme yazısı. Ayrıca birkaç yıl önce tanınmayan, şimdilerde ise performanslarıyla dikkat çeken 10 oyuncuya yer veren bir dosya da sinema bölümünde öne çıkıyor. Sinema sayfalarında yakın dönemin önemli oyuncularından Diane Kruger’a dair bir portre yazısı da bulunuyor.

Harikaların ‘Alice’i müzikal dünyada
Yazarlar