20.04.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:
Dünyanın neresinde olursanız olun güne kahvaltı ile başlamalısınız. Peki ama hangi ülkede ne yiyebilirsiniz? İngiltere’den Japonya’ya sizin için derledik...
İngiltere’de kahvaltı kültürü
İngilizlerin kahvaltı sofralarında vazgeçilmezleri tereyağlı yumurta, kızarmış domates, mantar, fasulye, domuz pastırması, domuz sosisi ve kızartılmış ekmeklerdir. İngilizler kızartılmış ürünleri tercih ederler. Çaylarını sütlü olarak tüketirler. Ayrıca mısır gevreği de kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir.
Amerika’da kahvaltı kültürü
Amerikan insanı da kızartılmış ürünleri tercih eder. Bir Amerikan kahvaltı masasında domuz pastırması, kızarmış yumurta, domuz sosisi ama özellikle waffle, pancake ve mısır gevreği olmazsa olmazdır. İçecek olarak her zaman tercihleri filtre kahvedir.
Almanya’da kahvaltı kültürü
Alman insanı da kahvaltısına son derece düşkündür. Masalarının vazgeçilmezi peynir çeşitleridir. Bunun dışında domuz eti, patates, yumurta ve Alman ekmeği tüketirler.
Fransa’da kahvaltı kültürü
Fransa’da peynirler son derece meşhur olmasına rağmen Fransız insanı kahvaltılarında peynir yemezler. Kahvaltılarında tercih ettikleri bir numaralı gıda kruvasandır. Ve içecek olarak da kahve ya da sıcak çikolata tercih ederler. Bazı Fransız kahvaltı sofralarında krepler de bulunur. Krep tercihleri reçelli ya da çikolatalıdır.
Rusya’da kahvaltı kültürü
Rus insanı için kahvaltıda tercih havyardır. Havyar, lakerda, et ve yumurta kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Sofrada lakerdaları ve esmer ekmekleri mutlaka bulunur.
İtalya’da kahvaltı kültürü
İtalyanlar kahvaltılarında kruvasan, bademli bisküviler, çeşitli marmelatlar, içecek olarak cappuccino ve meyve suları tercih eder.
Japonya’da kahvaltı kültürü
Japonların kahvaltısında pilav, balık ve soya filizi vazgeçilmezdir. Soya çorbaları her zaman vardır. Kahvaltıda somon yemeği de severler. Yumurtayı az pişmiş yerler. İçecek olarak tercihleri yeşil çaydır. Kahvaltı sofralarında peynir kültürü yoktur.
Türkiye’de kahvaltı kültürü
Türk insanı kahvaltısına son derece önem verir. Kahvaltı masasında yumurtası, omleti, peynir çeşitleri, zeytini olmazsa olmazdır. Yumurta gerek haşlama gerek omlet gerek sucuklu gerek pastırmalı son derece çeşitli bir şekilde tercih edilir. Ev yapımı reçeller, bal, domates, salatalık, biber Türk kahvaltı masasında bulunur. İçecek olarak her zaman çay tercih edilir.