23.04.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:
HAMİLELİKTE MİDE YANMASI SEBEPLERİ
Hamile kadınların bazıları mide yanmasıyla ilk kez karşılaştığını söylemiştir. Reflü olarak bilinen bu hastalık, mide içeriğinin yemek borusuna doğru dönmesi ile mide asitlerinin yemek borusu zarını tahriş etmesi sebebiyle ortaya çıkar. Bu da kalbin etrafında bir yanma hissi oluşmasına neden olur. Peki, bu durumun hamilelikle alakası nedir? İşte 3 madde ile hamilelikte mide yanması ve sebepleri:
PROF. DOKTOR İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN MİDE YANMASINI GEÇİREN SÜT KÜRÜ
Profesör doktor İbrahim Saraçoğlu’nun hamile kadınlara süt kürü denemelerini önerdiği biliniyor. Önerdiği süt kürüne göre midede yanma başladığı zaman soğuk veya ılık sütten sadece 2 yudum alınması gerekiyor. Süt etkisini 3-4 dakika içerisinde gösteriyor. Dikkatli davranılması öngörülen en önemli husus sütün sıcak olmaması ve 2 yudumdan yani önerilen orandan fazla içilmemesi.
Mide yanmasına iyi gelebilecek bir diğer gıda ise tahindir. Hamile kadınlar her sabah ve akşam 1-2 çay kaşığı tahin yemeye kendilerini endekslemelidir ki bu sayede mide yanmaları en aza indirgenebilsin.
Etkili olduğu düşünülen bir diğer gıda ise leblebidir. Mide yanmasını geçirecek doğal besinlerden bir tanesi olarak bilinmektedir.