GündemHalkla ilişkiler görevi nedir? Halkla ilişkiler ne iş yapar, nasıl olunur?

Halkla ilişkiler görevi nedir? Halkla ilişkiler ne iş yapar, nasıl olunur?

22.04.2020 - 15:08 | Son Güncellenme:

Teknolojinin de getirdiği olanaklar ile beraber iletişim dünyası için halkla ilişkiler büyük öneme sahiptir. Bu sebepten dolayı hangi sektör olursa olsun ciddi bir potansiyel teşkil ediyor. Bu yüzden pek çok kişi farklı nedenlerden dolayı bu alanı merak etmekte ve araştırma yapmaktadır. Peki, halkla ilişkiler görevi nedir? Halkla ilişkiler ne iş yapar? Halkla ilişkiler nasıl olunur? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

Halkla ilişkiler görevi nedir Halkla ilişkiler ne iş yapar, nasıl olunur

Kurum ile kamuoyu arasında iletişim oluşturma, sürekli hale getirme görevi halkla ilişkilere aittir. Değişik sektörlerdeki firmaların halkla ilişkiler faaliyetlerini düzenlemek suretiyle, bunu kamu ve medya ile etkin bir köprü oluşturarak gerçekleştirir.

Haberin Devamı

Halkla ilişkiler görevi nedir?

Halkla ilişkiler profesyonel bir anlayışla ele alınmakta ve sürdürülmektedir. Bu konuda halkla ilişkiler sorumlusu olarak görevli kişilerin pek çok farklı çalışması mevcuttur.

- Medya ilişkileri ile halkla ilişkiler kapsamında stratejik uygulama ve geliştirme sağlamak,
- Basın bültenlerini hazırlayarak dağıtımını sağlamak,
- Halkla ilişkiler konusunda farklı etkinlikler düzenlemek ve şirket sözcüsü olarak konuşmak,
- Pazarlama ve diğer birimler eşliğinde sekronize şekilde çalışmak,
- Video ve sosyal medya ile broşür gibi tanıtım materyaller üzerinde düzenleme gerçekleştirmek,
- Halkla ilişkiler konusunda tüm faaliyetler için periyodik raporlama sağlamak.

Halkla ilişkiler ne iş yapar?

Haberin Devamı

Adından da anlaşılacağı üzere halkla ilişkiler kişi ya da kurum ile beraber firmaların, kamuoyu üzerinden köprü oluşturmaktır. Reklam ve tanıtım iletişim konusunda firmanın tüm çalışmasını düzenlemek halkla ilişkiler görevlisinin görev tanımı içerisinde yer almaktadır.

Halkla ilişkiler görevlisi nasıl olunur?

Halkla ilişkiler görevlisi olarak çalışabilmek için ilgili 4 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Halkla ilişkiler, iletişim ve bu gibi bölümler eşliğinde lisans mezunu olunması büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda farklı enstitü kurumları tarafından da ele alınan eğitimler düzeyinde, uzmanlık sertifika programından mezun olunabilir.