Gündem ‘Hainlik üssü’ne ‘tenzilirütbe’

‘Hainlik üssü’ne ‘tenzilirütbe’

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da TBMM ve Gölbaşındaki Özel Harekât Daire Başkanlığı ile çeşitli bölgeleri bombalayan savaş uçaklarından 6’sının kalktığı Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üssü, Ekim 2016’da isim değişikliğine gidilerek tenzilirütbeye uğradı.

‘Hainlik üssü’ne  ‘tenzilirütbe’

‘Komutan Yardımcılığı’ ve ‘Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı’ görevleri verilen üssün adı sadece ‘8’inci Ana Jet Üssü’ olarak kaldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcığı, darbe girişiminden sonra yürüttüğü soruşturmada, üste görevli 4 general, 12 Albay, 21 askeri hâkim ve savcı ile çeşitli rütbelerde toplam 295 askeri personel hakkında işlem yapıldı. Bunların 72’si tutuklanırken, 66’sı hakkında ise adli kontrol uygulandı.

Haberin Devamı

Tutuklananlar arasında en üst rütbede bulunan dönemin 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın, Ankara’yı bombalayan uçakların indirilmesi ya da vurulması için Diyarbakır’dan uçak istenmesi ile ilgili darbe gecesi Başbakan Binali Yıldırım ile iki kez telefonla görüştüğü ortaya çıktı. Yürütülen soruşturmada tutuklanan Yılmaz, mahkemede 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

‘Hainlik üssü’ne  ‘tenzilirütbe’

Mahrem subaylar gözaltında

- Kayseri merkezli 13 ilde, FETÖ/PDY’nin TSK’daki “subay mahrem yapılanması”na yönelik çalışma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 24 zanlıdan 15’i gözaltına alındı.

- Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden 14’ü tutuklandı.

Yazarlar