GündemHababam Sınıfı filmi nerede çekildi? Hababam Sınıfı filmi başrol oyuncuları

Hababam Sınıfı filmi nerede çekildi? Hababam Sınıfı filmi başrol oyuncuları

10.09.2019 - 14:25 | Son Güncellenme:

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filmi bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit, Kel Mahmut, Dom Dom gibi birçok farklı karakteri hayatımıza kazandıran Hababam Sınıfı filmi 1975 yılında sinemaya uyarlandı. Peki yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez'in yer aldığı Hababam Sınıfı filmi nerede çekildir?

Hababam Sınıfı filmi nerede çekildi Hababam Sınıfı filmi başrol oyuncuları

Hababam Sınıfı filmi bu akşam ekrana gelecek. Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filmi 1975 yılında vizyona girdi. Yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez'in yer aldığı film yıllardır ekrana geliyor olsa da her zaman aynı tadı bırakmayı başarıyor. Hababam Sınıfı filminde yer alan karakterler bugün bile herkesin adı soyadı kadar net bir biçimde aklında. Peki Hababam Sınıfı filmi nerede çekildi?

Haberin Devamı

 HABABAM SINIFI FİLMİ KONUSU

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde.

Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.
Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi olan bu yapıt Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı romanından uyarlanmıştı.

Haberin Devamı

HABABAM SINIFI NEREDE ÇEKİLDİ?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar’da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır.

HABABAM SINIFI BAŞROL OYUNCULARI

Hababam Sınıfı filminin başrollerinde Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Kemal Sunal, Ayşen Gruda, Şener Şen, Halit Akçatepe, Akil Öztuna, Ergin Orbey, Feridun Şavlı, Muharrem Gürses, Sıtkı Akçatepe, Kemal Ergüvenç, Aciz Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Hayri Karabey, Ergun Sözen, Talat Dumanlı gibi birbirinden usta isimler yer alıyor.