Gündem‘Günü gelinciye kadar isim konuşulmayacak’

‘Günü gelinciye kadar isim konuşulmayacak’

03.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin stratejisini belirledi. CHP günü gelinceye kadar adaylık tartışmasını açmayacak, parti yönetimi süreci yönetirken adayı konuşmayacak.

‘Günü gelinciye kadar isim konuşulmayacak’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Parti yönetimi “adayı konuşmuyoruz, gündemimiz de yok” dese de kulislerde en çok “cumhurbaşkanı adayının kim olacağı” konuşuluyor. Partili kurmaylar da cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir anket, ölçüm yaptırmadıklarını, onun için çok erken olduğunu ifade ediyor. Sürecin belli olduğunu ifade eden partili kurmay, “Kanun, kural belli. Ama bugün seçim tarihini bilmiyoruz, o günkü tablonun nasıl olacağını da bilemiyoruz.

Haberin Devamı

Dolayısıyla bugünden CHP’nin cumhurbaşkanı adayının olması imkankız” görüşünü dile getirdi. Süreci nasıl yöneteceklerine ilişkin soruya “konuşmayarak” yanıtını veren kurmay, “Resmi bir tavır yok ama bu konuda konuşmuyoruz. Seçim tarihi belli değil ve şu anda CHP’nin cumhurbaşkanı adayı yok. Önce seçim kararı bir çıksın. Bu tartışma zamansız, yersiz, faydasız bir tartışma. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına halktan kopuk karar verilemez. Adayın halkta, partide karşılığı olmalı. Genel Başkan dahil kimsenin kafasında bir isim olduğu kanaatinde değilim” dedi.

‘Ayağa kalkmak makama saygı’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam katıldığı TV 100 canlı yayınında CHP Grubu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Genel Kurul’da ayakta karşılaması ile ilgili “Benim bu kararım makama saygı. Ben üç önceki genel başkanımdan görüş aldım bu konuda. Altan Öymen’den de Murat Karayalçın’dan da Hikmet Çetin’den de. Üçü de ‘Kesin kalkmalısınız, doğru olur’ dediler” dedi. Özel, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının sorulması üzerine “Benim o twitte tek üzüldüğüm nokta, grubun ayağa kalkmayan milletvekilleri için kurduğu cümle; diğer milletvekillerim açısından son derece incitici. Ona çok üzüldüm” ifadelerini kullandı. Özel, Meclis resepsiyonunda Bahçeli ile arasında geçen diyaloga ilişkin “Devlet Bey de görüyorum ki normalleşiyor. Anketleri de sahayı da Devlet Bey çok iyi okuyordur” dedi. Özel, “İBB Başkanı İmamoğlu siyasi yasak alırsa CHP ne yapacak?” sorusu üzerine “O davayla ilgili kanaatim şu, bence siyasi yasak İstinaf’ta onanacak, ama Yargıtay aşaması kalacak” yantını verdi. - ANKARA Milliyet