GündemGözler Özel, İmamoğlu, Yavaş buluşmasında: ‘Aday krizi yok’ fotoğrafı verilecek

Gözler Özel, İmamoğlu, Yavaş buluşmasında: ‘Aday krizi yok’ fotoğrafı verilecek

02.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, İBB Başkanı İmamoğlu, ABB Başkanı Yavaş önümüzdeki günlerde bir araya gelecek. Görüşmeden yansıyacak fotoğrafla, “CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı krizi yok. Başkanlar görevinin başında” mesajının verileceği belirtiliyor.

Gözler Özel, İmamoğlu, Yavaş buluşmasında: ‘Aday krizi yok’ fotoğrafı verilecek

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP’de gözler Genel Başkan Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın buluşmasına çevrildi. Üçlü zirvenin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Parti yönetimi seçime bu kadar uzun süre varken adaylık tartışmasının doğru olmadığını ısrarla vurgulasa da, CHP’nin olası cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması sık sık siyaset kulislerinde gündem oluyor. Partili kurmaylar, “CHP şu anda adayı isim üzerinden konuşmuyor, tartışmıyor, kamuoyunda onu çeşitli kesimler yapıyor. Adaylık gündemimiz değil” değerlendirmesini yapıyor. Ancak cumhurbaşkanı adaylığı için isimi geçen İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirebilecek dava süreci ve Yavaş’ın son dönem açıklamaları CHP kulislerini bir kez daha hareketlendirmiş durumda. Parti kulislerine geçen hafta, “siyasi yasak ihtimaline karşı, İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanabilir” iddiası yansımış, bu süreçte Yavaş’ın “Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız” açıklamaları dikkati çekmişti.

Haberin Devamı

Üçlü zirve

CHP lideri Özel, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için gerçekleştirdiği ABD ziyareti öncesi İstanbul’da gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin soru üzerine, “Döndükten sonra üçümüz bir araya geleceğiz. Ortada bir kriz filan yok arkadaşlar” demişti. Bu çerçevede CHP’de gözler Özel, İmamoğlu ve Yavaş’ın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen görüşmesine çevrildi. Üçlü zirvenin çıktıları merakla beklenirken, kaynaklar görüşmeye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptılar:

‘CHP’nin emrindeyiz’

“Bir fotoğraf verme isteği var. Görüşmenin fotoğrafıyla ‘bir kriz yok’ mesajı verilir. Üçlü fotoğraftan, ‘Hepimiz CHP’nin emrindeyiz. CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı krizi yok’ mesajı çıkar. ‘Bir sorun yok. Belediye başkanları görevinin başında. Birbirleriyle iletişimleri gayet iyi’ mesajına ilişkin bir görüntü olur.”